Hlavní obsah

Plzeň chtěla hrát, ale odklad jí nakonec přišel vhod

PLZEŇ

Sezóna jim skončila o týden dřív, než původně předpokládali. Fotbalisté Viktorie Plzeň bez námitek přijali rozhodnutí svazu o odložení jejich nedělního duelu 16. kola Gambrinus ligy v Teplicích.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kapitán Plzně Pavel Horváth a jeho spoluhráči si už mohou vybírat dovolenou.

Článek

„Nelehkou situaci Teplic chápeme a jejich hráčům desetidenní karanténu určitě nezávidíme. Také Viktoria Plzeň bojuje s velkou marodkou a oslabením kádru. Zranění vyřadila Davida Bystroně a Dana Koláře, další hráči v čele s kapitánem Pavlem Horváthem, Davidem Limberským a Milanem Petrželou měli z důvodu nachlazení úlevy v tréninkovém procesu,“ přiblížil zdravotní stav Západočechů generální manažer klubu Adolf Šádek.

„Jarní program je nabitý, jsou v něm dvě středeční vložená kola a navíc pohár. Kvůli této skutečnosti a přes výše zmíněné zdravotní problémy jsme byli pro variantu odehrání zápasu. Rozhodnutí svazu o odložení utkání však plně respektujeme,“ upřesnil Šádek, který k výroku svazového vedení dodal:  „S ohledem na nejistý start našich klíčových hráčů v případě nedělního utkání v konečném důsledku vývoj událostí vítáme a věříme, že jarní měření obou celků v plné sportovní formě nabídne fanouškům velký fotbalový zážitek.“

Také trenér Pavel Vrba okomentoval rozhodnutí v podobném duchu. „Chystali jsme se na nedělní utkání a byli připraveni jej odehrát. Rozhodnutí svazu však plně respektujeme. Proti původnímu plánu tak poslední trénink absolvujeme s největší pravděpodobností již v pátek a následně hráči nastoupí dovolenou,“ potěšil své svěřence.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články