Hlavní obsah

VIDEO: Jablonec propásl příležitost přezimovat v čele tabulky

Čestmír FolkPrávo

Fotbalisté Jablonce neudrželi v Uherském Hradišti jednogólové vedení a propásli tak příležitost přezimovat v čele prvoligové tabulky. „Bylo by to příjemné, ale teprve budoucnost ukáže, jak moc důležitý bod jsme získali,“ říkal po utkání kouč František Komňacký, který litoval, že jeho mužstvo nezvýšilo vedení na 2:0.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Tomáš Abrahám z FC Slovácko (vpravo) v souboji s Petrem Pavlíkem z Jablonce.

Článek

„Šance jsme na to měli. Soupeř nás pak po jedné z mála střel na naši branku potrestal,“ mrzelo Komňackého.

V nudném prvním poločase se diváci mnoha rušných akcí před brankami nedočkali. Hosté si sice vynutili mírnou převahu, ale jen Pavlíkova dělovka byla pro Filipka, který se po zranění vrátil do branky Slovácka, nebezpečná. Moravané aspoň trochu zahrozili až před pauzou, avšak dva závary před Špitem jablonečtí zadáci vyřešili.

Hosté byli blízko vedoucímu gólu pět minut po změně stran, avšak Vošahlík mířil po rohu hlavou do tyče. Chvíli nato se už ale dočkali, Pavlíkovu bombu nešťastně tečoval k pravé tyči vlastní branky hradišťský Urbánek. Hru Slovácka poté oživil střídající Zelenka a zvýšená aktivita vynesla domácím čtvrt hodiny před koncem vyrovnání. Ve zmatku před Špitem se nejlépe zorientoval urostlý Ondřej Smetana a zblízka poslal nekompromisně míč do sítě. „Balón se ke mně dostal trochu se štěstím. Dal jsem si hlavně záležet, abych trefil branku,“ líčil po střetnutí.

V závěru se oba týmy snažily strhnout vítězství na svou stranu, avšak obě obrany už pracovaly spolehlivě. „Velmi špatně jsme vstoupili do druhé půle a za stavu 0:1 to s námi nevypadalo vůbec dobře. Kluci se ovšem nevzdali a odbojovali zápas až do úplného konce. Smetana nakonec mohl dát i rozhodující gól, avšak vzhledem k průběhu utkání musíme být nakonec s remízou spokojeni,“ hodnotil duel trenér Slovácka Josef Mazura.

<tbody><tr class="invert"><td>1. FC Slovácko - FK Baumit Jablonec 1:1 (0:0) </td></tr><tr><td><strong>Branky:</strong> 75. Smetana - 57. Pavlík. Rozhodčí: Drábek - Čecháček, Pelikán. ŽK: Němčický, Kubáň, Formánek. Diváci: 4865. </td></tr><tr><td><strong>Slovácko:</strong> Filipko - Kubáň, Němčický, Formánek, Urbánek - Ondřejka (63. Zelenka), V. Valenta, Abrahám, Cleber - Smetana, Švancara. Trenér: Mazura. </td></tr><tr><td><strong>Jablonec:</strong> Špit - Zábojník, Krejčí, Drsek, Jablonský - Haurdič (83. Eliáš), Loučka, Pavlík, Kovařík - Čížek, Vošahlík. Trenér: Komňacký. </td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: