Hlavní obsah

Kádr pročistíme, slíbil po šesté prohře v řadě kouč Kladna Hřídel

Radek MalinaPrávo

Šestou prohru v řadě utrpěli fotbalisté Kladna v Příbrami v posledním podzimním kole. Na kontě mají svěřenci Martina Hřídela pouhých jedenáct bodů, a tak není divu, že kladenský trenér byl před začátkem zimní dovolené náležitě rozmrzelý. „Kádr v průběhu přestávky před začátkem přípravy na jaro pročistíme,“ prohlásil bezprostředně po těsné prohře v Příbrami.

Foto: SK Kladno

Trenér fotbalistů Kladna Martin Hřídel

Článek

Věřil jste, že v posledním podzimním utkání na hřišti silné Příbrami můžete uspět a zvednout tak v kabině ponurou náladu, o níž jste mluvil před zápasem?

Pochopitelně jsem věřil, i když jsem věděl, že Příbram má kvalitní mužstvo zejména v ofenzivě. Tentokrát Klesu s Huňou předčil Hušbauer, který zápas rozhodl prakticky sám. Jenže některé akce si domácí připravili až příliš snadno. Pustili jsme je ke gólům moc lacino.

V závěru s vámi cloumaly emoce, dokonce jste vběhl až do hřiště a musel vás uklidňovat čtvrtý rozhodčí. Co vás tak dopálilo?

Neuznaný gól a neodpískaná penalta. Nejprve jsme dali Zachariášem regulérní gól, protože náš útočník nabíhal zezadu a nemohl být v ofsajdu. A pak následovala ruka příbramského hráče v pokutovém území, která byla úplně jasná. Rozhodčí písknul místo penalty faul na příbramského fotbalistu, ale já byl dost blízko a žádný prohřešek našeho hráče proti pravidlům jsem neviděl.

Na lavičce náhradníků jste nečekaně nechal kapitána Ondřeje Szaba a zkušeného útočníka Tomáše Klinku. Proč jste se tak rozhodl?

Protože jsme byli v minulých zápasech málo produktivní. Nedáváme góly. Středový záložník Szabo dal dva, útočník Klinka ani jeden. V utkání s Bohemians 1905 jsme přitom hráli velmi slušně a prohráli jsme smolným gólem. Proto jsme zvolili podobnou sestavu.

O remízu jste stejně jako proti Bohemians 1905 přišli v posledních minutách. Nepodepisuje se na hráčích nervozita z nevydařených zápasů? Nepodléhají psychickému tlaku?

Zastávám názor, že když člověk něco nedělá na sto procent, okamžitě se mu takový prohřešek vrátí. A nám se vrací vrchovatě. Něco není v pořádku... Měli jsme úžasný měsíc, kdy jsme vyhráli pět zápasů v řadě, ale pak nám vypadl v zápase v Českých Budějovicích stoper Beneš, což pro nás byla velká rána.

Není až příliš smutné, když vaše mužstvo rozhodí absence jednadvacetiletého Beneše, nejmladšího ze stoperů?

Mužstvo se skládá jako mozaika. Občas stačí, aby vypadl jeden střípek a už je všechno špatně. Má prostě jiné přednosti než starší stopeři. Nechci tvrdit, že Gross s Procházkou svoji roli nezvládli, ale typologicky nám hráč Benešova formátu chyběl.

Co řeknete hráčům před dovolenou po sérii šesti proher a jediném získaném bodu z posledních sedmi zápasů?

Snažíme se udržovat v kádru pohodu, být v klidu. Ale už před zápasem v Příbrami jsme některé hráče varovali, aby si uvědomili kvalitu svých výkonů.

Naznačujete, že během zimní přestávky proběhne v kladenském kádru čistka?

Ano. Máme v mužstvu hodně třicátníků, takže tímto směrem budeme mužstvo upravovat...

Můžete už nyní prozradit, koho se obměna dotkne?

Kádr okysličíme. Musíme zlepšit zejména ofenzivní hru. Máme měsíc čas. Nejprve vše probereme s vedením. Prakticky máme v užším kádru deset třicátníků. A pokud hrají všichni, chybí nám na hřišti mladistvá šťáva.

Reklama

Související témata: