Hlavní obsah

Žofčák se divil, jak jeho gól popsal Sňozík

Karel FeltSport.czPrávo

Kapitán vršovické Bohemky Radek Sňozík po utkání zklamaně kroutil hlavou. Prohra se Spartou ho viditelně mrzela. Zatímco se zpovídal novinářům, pobaveně ho od dveří tiskového střediska sledovali čekající sparťané Jan Holenda a Igor Žofčák.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fotbalisté Sparty se radují ze druhého gólu Igora Žofčáka (třetí zleva).

Článek

„Zápas rozhodl první gól. My jsme sice Spartu v první půli trápili, ale Blažek je podržel. Ve druhé se dostal do šance Holenda a trefil balón do takového mrtvého úhlu. Nad moji nohu a pod ruku. Musím se na to ještě podívat na videu, ale myslím si, že to nebylo nic, co by se nedalo chytat. Štve mě to,“ kroutil hlavou Radek Sňozík.

Nespokojený byl s výsledkem i atmosférou zápasu. „V dolíčku by to bylo jiné. Tam je horší terén a Spartě by se tak dobře nekombinovalo jako na Strahově. Určitě by bylo vyprodáno a atmosféra by byla celkově lepší. Tady je odevšad ke hřišti daleko a těch sedm tisíc se tu ztrácí,“ litoval gólman Bohemians 1905.

„Ten druhý gól... Žofčák míč blbě trefil a ten skončil v bráně. S tím se nedalo nic dělat,“ popsal Sňozík druhou trefu soupeře. Igor Žofčák jen pobaveně zvedl obočí a na dotaz, jestli se Sňozík mýlí, s úsměvem pravil: „Kéž bych se takhle trefil v každém utkání. Na první ligovou trefu jsem čekal až do zápasu s Ostravou. Teď přišel druhý gól.“ S podzimem je slovenský záložník spokojený. „Po zdravotních problémech jsem se dostal do formy. Ještě nám zbývají dva zápasy v Evropské lize. Když se nám vydaří a postoupíme, bude to dobrý podzim,“ dodal.

Zatímco sparťané si libovali, že se dotáhli na vedoucí Teplice, vršovičtí klokani jsou z podzimu zklamaní. „Hlavně doma jsme poztráceli moc bodů a dali málo gólů. V tom se musíme zlepšit,“ přiznal Sňozík. Bohemians totiž dali na podzim jen devět gólů.

Hodně naštvaní na fanoušky byli zástupci obou táborů. Vytrháno bylo v obou sektorech třicet sedaček. Proti sparťanským příznivcům zasáhla policie, proti vršovickým hasiči. „Je to škoda, přitom v našem kotli mi říkali, že k ničemu nedojde a neuhlídali si to. Všude se ale najde pár pitomců, kteří všechno ostatním zkazí, “ posteskl si ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.

Reklama

Související témata: