Hlavní obsah

Sparťanský střelec Holenda: Hřebíček do rakve Bohemky zatloukl Žofčák

Závěr podzimu zastihl čtyřiadvacetiletého útočníka fotbalové Sparty Jana Holendu v báječné formě. V posledních čtyřech zápasech dal pět gólů. Svůj podzimní střelecký účet, který ovlivnilo zranění kotníku v duelu s Panathinaikosem Atény, v sobotu zaokrouhlil na deset branek. Ta zatím poslední rozhodla duel s Bohemians 1905. Dva zápasy má ještě k dobru. „Důležitější, než můj gól, bylo, že jsme získali tři body,“ pravil skromně.

Foto: David Veis, ČTK

Jan Holenda ze Sparty se raduje z branky.

Článek

V závěru podzimu jste dal ve čtyřech zápasech pět gólů. Ve třech ligových zápasech v řadě po jednom a k tomu dva v Evropské lize v Kluži. Cítíte střeleckou formu?

Jsem rád, že jsem dal zase gól, ale důležitější bylo, že jsme zápas zvládli, získali tři body a dotáhli se na čelo tabulky.

Hodinu to nevypadalo na vítězství Sparty, věřil jste, že zápas můžete ještě vyhrát?

My musíme věřit v každém zápase, že vyhrajeme. Směrodatný pro zápas byl první gól. Druhý gól Igora Žofčáka už byl hřebíčkem do rakve Bohemky. Už s tím nedokázala nic udělat.

Jak moc z pohledu podzimního finiše mrzí těch osm remíz a hlavně čtyři doma?

Musí nás mrzet. Bohužel ty zápasy se nám nepodařilo zvládnout tak, jak jsme chtěli. Ale poslední zápasy jsme zvládli. Věřím, že na jaře budeme pokračovat ve výkonech ze závěru podzimu a splníme náš cíl, kterým je titul.

Čekají vás ještě dvě utkání v Evropské lize, mezi nimiž je ale čtrnáct dní pauza. Dokážete se na ně plně koncentrovat?

Je to na naše poměry nezvyklé, ale věřím, že trenéři něco vymyslí, aby nás tréninky těch čtrnáct dní i bavily a nemysleli jsme na dovolenou. Určitě se dokážeme na dva tak důležité zápasy koncentrovat, vždyť máme v rukou postup do jarní části evropského poháru a může se o něm rozhodovat až v půlce prosince doma s Kodaní.

Už tento čtvrtek vás čeká Eindhoven. Jste v takové pohodě, abyste tam dokázali bodovat?

V naší skupině je dobrý každý bod a nejméně jeden chceme vybojovat. Budeme se snažit podzim dotáhnout do co nejúspěšnějšího konce.

Reklama

Související témata: