Hlavní obsah

Bohemians 1905 už nepočítají se Zelenkou, odejde i Adam

Zkušený útočník Luděk Zelenka se zřejmě vrátí na jarní část sezony z Bohemians 1905 do Dukly Praha. Zelenkovi mělo v zimě skončit hostování a vršovický klub oznámil, že o jeho prodloužení usilovat nebude. Stejný osud čeká i záložníka Tomáše Hrdličku, který by se měl vrátit do Mladé Boleslavi.

Foto: bohemians1905.cz

Zkušený útočník Luděk Zelenka se na jarní sezónu vrátí do Dukly Praha.

Článek

"Hráči už vědí, že zde na jaře pokračovat nebudou. Hostování jim skončilo a jejich mateřské kluby je mají od ledna opět k dispozici," uvedl na klubovém webu ředitel klubu Lukáš Přibyl.

Ani jeden ze zkušených hráčů příliš nenaplnil očekávání. Hrdlička přišel na konci srpna a v osmi zápasech předvedl jen průměrné výkony, stejnou porci zápasů absolvoval i Zelenka. Z ligy se tak v zimě vytratí její nejlepší kanonýr; Zelenka totiž v kariéře zaznamenal už 92 branek, na podzim ale nepřidal ani jednu.

Bohemians opustí v zimě i defenzivní štít Lukáš Adam, který se rozhodl skončit s vrcholovým fotbalem. "S Lukášem jsme se dohodli na ukončení smlouvy. Už nechce pokračovat ve vrcholovém fotbale a bude na jihu Čech podnikat," popsal Přibyl budoucnost devětadvacetiletého defenzivního záložníka, který se po úvodních třech kolech vytratil ze sestavy.

Odcházející hráči udělají místo pro navrátilce z hostování. Do zimní přípravy naskočí útočník Vladimír Bálek, který se během působení ve Vlašimi stal nejlepším kanonýrem druhé ligy, a šanci dostanou i záložníci Martin Kotyza a Jan Moravec, kteří se vracejí z Čáslavi respektive z Kladna.

Reklama