Hlavní obsah

Baník může v neděli hrát, stejně jako Bohemians 1905. Koronavirus je i v Mladé Boleslavi

Praha
Aktualizováno

Jeden z fotbalistů širšího kádru Mladé Boleslavi měl pozitivní nález na koronavirus. Další testy zbývajících hráčů a realizačního týmu byly negativní. Dodatečnou kontrolu s negativními výsledky už má za sebou Baník a může v neděli nastoupit k úvodnímu utkání nového ligového ročníku v Karviné. Negativní jsou také hráči Bohemians 1905, v sobotu odpoledne šli trénovat a v neděli nastoupí proti Mladé Boleslavi. Stejnou zprávu slyšeli také fotbalisté Českých Budějovic. Dynamo může v neděli nastoupit k úvodnímu ligovému zápasu proti Slavii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér fotbalistů Baníku Ostrava Luboš Kozel.

Článek

Mladá Boleslav o pozitivním nálezu informovala na svých internetových stránkách. "Jedná se o jednoho hráče širšího kádru, který je bez příznaků nemoci," uvedl mluvčí klubu Jiří Koros. "Všichni ostatní hráči a realizační tým dnes půjdou na kontrolní testy," dodal.

"Kluby Bohemians i Mladé Boleslavi čekaly na výsledky druhé vlny testů. Ani v jednom případě se žádná další nákaza nepotvrdila, a proto se v Ďolíčku může uzavřít první ligové kolo podle plánu v neděli od 18:30. Reprízu posledního finále skupiny o Evropu podle plánu odvysílá přímým přenosem ČT sport," oznámila večer LFA.

Pokud jde o Bohemians 1905, úvodní testy odhalily hned čtyři nakažené. Původně je měla čekat pětidenní izolace, ale vedení soutěže uvedlo, že pokud Klokani budou v druhém kole kontrol negativní, budou moci hrát.

Nastoupit k utkání v Karviné může po druhém kole negativních testů Ostrava, v jejímž týmu páteční testy odhalily jednoho nakaženého. Baník tak napodobil Plzeň a Olomouc, kde se také nákaza při prvním kole testů objevila, ale po dodatečných kontrolách negativních členů týmu rovněž dostaly svolení hrát.

Výsledky druhé vlny předzápasových testů mají už také v Českých Budějovicích, dopadly negativně. Celkem mělo bezprostředně před prvním kolem nové sezony pozitivní nálezy na koronavirus šest klubů.

S koronavirem měla problém i mistrovská Slavia, která kvůli pozitivnímu testu jednoho hráče musela předčasně ukončit soustředění v Rakousku. Celek z Edenu byl po návratu v izolaci, ale další kola testů už byla negativní a tým může v neděli v Českých Budějovicích nastoupit.

"Čtvrtý test negativní. S hygieničkou jsme si vzájemně poděkovali za příjemnou a profesionální spolupráci a popřáli si, abychom se dlouho neslyšeli," uvedl dnes na twitteru šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.

Reklama