Hlavní obsah

Kouč Uhrin už Mladou Boleslav na jaře nepovede, hledá se nástupce

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisty Mladé Boleslavi už od začátku roku nepovede jako hlavní kouč Dušan Uhrin mladší. Středočeský klub na svých webových stránkách informoval o tom, že dvaačtyřicetiletému trenérovi skončí smlouva k 31.12.2009. Obě strany se navíc rozhodly středeční dohodu nekomentovat.

Článek

Mladá Boleslav získala v šestnácti podzimních zápasech pětadvacet bodů, za což jí patří šestá příčka v prvoligové tabulce. S první částí sezóny se Středočeši rozloučili nelichotivou prohrou 0:3 na půdě Liberce.

Nutno dodat, že z předchozích pěti zápasů získali úctyhodných třináct bodů a alespoň trochu tak napravili zpackaný start do sezóny.

"Mezi svátečními dny v závěru roku bude vedení klubu intenzivně řešit obsazení postu hlavního trenéra, nyní další informace nemáme," řekl ČTK mluvčí středočeského klubu Jiří Koros.

Dušan Uhrin je tak již čtvrtým koučem, jenž v této sezóně předčasně skončil na lavičce některého z prvoligových klubů. Jako první se musel poroučet od týmu Bohemians Praha Robert Žák, kterého nahradil Jaromír Jindráček.

Bývalý asistent hlavního trenéra reprezentace Jaroslav Šilhavý v Českých Budějovicích nahradil Pavla Tobiáše. Naopak na severu Čech namísto Ladislava Škorpila usedl na libereckou lavičku Josef Petřík.

Reklama

Související témata: