Hlavní obsah

Marcel Lička se vrací, bude usilovat o smlouvu v Kladně

KLADNO

Fotbalový záložník Marcel Lička možná naváže na svou kariéru v české nejvyšší soutěži. Dvaatřicetiletý starší bratr ostravského záložníka Mária a syn internacionála Wernera Ličky ukončil své působení v nižší španělské soutěži a měl by se objevit na nedělním startu přípravy kladenských fotbalistů, kde začne bojovat o novou profesionální smlouvu.

Článek

Kladno začalo shánět zkušené hráče, kteří by jim pomohli v záchranářských bojích. "Zvlášť v záloze potřebujeme větší zkušenost a té se nám v závěru podzimu nedostávalo. Pokud se Marcelovi podaří navázat na svou někdejší výkonnost, mohl by tuto roli splnit. Nastoupí do přípravy a během ní se rozhodne, zda ho klub bude angažovat na jarní sezónu," uvedl klubový mluvčí Miroslav Bureš.

Lička začínal v ostravském Baníku, ale ligu hrál i ve Slavii, Blšanech, na Žižkově a ve Zlíně. Na kontě má 153 ligových zápasů a sedmnáct branek. V létě 2004 odešel do Górniku Zabrze, kde tehdy trénoval jeho otec. Poslední dva roky hrál regionální španělskou soutěž v klubu Pilar De La Horadada.

Do přípravy Kladna se zapojí i další nová tvář: šestnáctiletý talent Patrik Svoboda. "V národním juniorském týmu se ukazuje velmi dobře, zaslouží si dostat šanci také ve svém klubu," řekl na adresu mladíka Bureš.

Kladenští vstoupí do přípravy v neděli 3. ledna soustředěním na Smejkalově boudě v Krkonoších.

Reklama

Související témata: