Hlavní obsah

Fotbalisté Brna propustili před startem zimní přípravy šest hráčů

Fotbalisté Brna se před zahájením zimní přípravy rozloučili s brazilskou trojicí Elton, Léo, Dalmo a dále s Petrem Čoupkem, Romanem Smutným a Róbertem Szegedim. Prvními novými posilami jsou slovenský záložník Jaroslav Kolbas a středopolař Lukáš Křeček z druholigové Vlašimi. Zimní přípravu zahájí Brňané od pondělí kondičním soustředěním v Novém Městě na Moravě.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Slovák Kolbas z MFK Košice začátkem prosince předčasně ukončil své půlroční působení v řeckém týmu Škoda Xanthi a vrátil se domů. O rok mladší Křeček už v Brně zapojil do přípravy na začátku prosince, kdy trenér Miroslav Beránek zkoušel větší počet nových adeptů na prvoligový dres.

Do zimní přípravy Brna se zapojí po návratu z hostování ve Vlašimi Jaroslav Borák, z Čáslavi Tomáš Okleštěk a z Příbrami František Schneider. Z druholigového nizozemského Roosendaalu se vrátil záložník Filip Chlup. "Ještě hledáme další hráče, kteří by mohli přijít v zimním přestupním termínu," řekl sportovní ředitel Karel Večeřa.

Brazilci uź jsou doma

Všichni tři Brazilci jsou momentálně doma v Jižní Americe. Zprávy o jejich odchodu prosakovaly už po skončení podzimní části soutěže. V Brně však mají uzavřeny dlouhodobé smlouvy. Vedení klubu už na konci roku začalo jednat s jejich manažery o případném ukončení kontraktů, protože s hrou brazilského tria nebylo spokojeno.

"Situace vypadá nadějně, všichni tři fotbalisté si shánějí angažmá v Brazílii. Požádali nás o zaslání písemného povolení k hostování, s čímž jsme souhlasili," uvedl na klubovém webu Večeřa.

Čoupek, Smutný a Szegedi se na podzim ve většině zápasů nedostali do základního kádru a trenér Beránek už s nimi nepočítá. Čoupek si na podzim připsal čtyři ligové starty, Smutný nastoupil k šesti zápasům a Szegedi se dostal na prvoligový trávník pouze jednou.

Reklama

Související témata: