Hlavní obsah

Čížek v Jablonci dlouho nevydržel - vrací se zase do Ruska

JABLONEC

Čtvrtý celek prvoligové tabulky FK Jablonec opouští záložník Tomáš Čížek, který se po půl roce vrací znovu do Ruska. Zatímco před srpnovým příchodem na sever Čech působil ve Vladikavkazu, nyní odchází do Sibiru Novosibirsk, jenž je nováčkem tamní nejvyšší soutěže.

Článek

„V pondělí se přišel ještě na stadión rozloučit s vedením i bývalými spoluhráči. Jeho odchod je ztrátou, ale bereme to reálně. Tomáš má šanci pokračovat v kariéře v zahraničí, což je pro něj lákadlo,“ komentoval přestup opory Petr Flodrman, sportovní manažer klubu.

Na zkoušku do druhé ligy míří z Jablonce Šisler a Procházka do Čáslavi a Peškar a Patka do Vlašimi. Hostování Fujerika ve Slovácku se změnilo v přestup. Do přípravy se naopak zapojili navrátilec z hostování v Jihlavě bosenský útočník Mešanovič, Steiner a Kulhánek z rezervy, na zkoušku přišel D. Nešpor z Vlašimi a dorostenec Hovorka z Bohemians 1905. Sešlo naopak z příchodu Slováka Štajera z Nitry, který dal přednost nabídce z Polska.

První přípravný zápas  sehraje Jablonec už v sobotu 9. ledna v rámci Tipsport ligy v Praze-Edenu s pražskou Duklou. Dále se v základní skupině turnaje poměří s Viktorií Žižkov a Bohemians 1905. Od 11. do 15. ledna budou svěřenci trenéra Františka Komňackého nabírat kondici při soustředění v jabloneckých podmínkách. „Nemusíme jezdit na hory, protože je máme doma,“ konstatoval Flodrman. K vyladění herní formy poslouží herní kemp na Kypru od 5. do 17. února, který zpestří i čtyři zápasy.

Generálku na ligu pak Jablonečtí absolvují v Nymburce, kde se 21. února utkají se Sokolovem.

Reklama

Související témata: