Hlavní obsah

Nejsem King Kong, abych si byl místem v bráně jistý, říká Sňozík z Bohemky

Na podzim sice brankář Bohemians 1905 Radek Sňozík v lize ani jednou nechyběl mezi třemi tyčemi vršovického celku, přesto si před startem zimní přestávky pozicí jedničky jistý není. „Cítím se dobře, na tréninku ale stejně musím odevzdávat víc jak sto procent, abych trenérům své kvality pořád dokazoval“ řekl Sport.cz zkušený gólman Klokanů Sňozík.

Článek

V pondělí vám začala zimní příprava, v jaké formě vás zastihla?

Cítím se dobře. Už jsme měli jeden trénink na umělé trávě na Vyšehradě. Poločas jsem odehrál i v poli a slušně jsem si zalítal. Samozřejmě jsem mezi svátky odehrál i nějaké sálové fotbálky, abych se udržoval.

Po třítýdenní dovolené tedy šok z fyzické námahy nenastal...

Start přípravy je samozřejmě pozvolný. Lapání po dechu ještě přijde.

Máte na mysli kondiční soustředění v jabloneckých Břízkách, kam se chystáte hned po sobotním halovém turnaji Fortuna Víkend šampiónů?

V Břízkách nás čeká určitě to nejnáročnější. Na začátku února pak máme na programu druhé soustředění v Luhačovicích, kde odehrajeme i dva zápasy.

Už jsme se zmínili o zimních turnajích. Ve čtvrtek začínáte Tipsport ligu duelem proti Dukle, v sobotu potom obhajujete prvenství na turnaji v O2 Aréně. Asi vám takové zpestření přijde vhod, že?

Tipsport liga je pro naši přípravu významným turnajem, protože na herní soustředění do zahraničí nikam neodjíždíme. Na Víkendu šampiónů pak snad přijdeme i na jiné myšlenky, protože tam půjde i o zábavu. Samozřejmě v O2 Aréně nebudeme chtít zklamat naše fanoušky, kteří už vyprodali své sektory.

Přípravu s vámi začal i Radek Šírl ze Zenitu Petrohrad, jenž s vámi bude trénovat týden. Překvapilo vás, že se v kabině objevil?

Už dříve jsem se doslechl, že by s námi mohl první týden trénovat, tak to pro mě takové překvapení nebylo. Pro mladé kluky je dobré, že ho mohou vidět. Radek je dobrý fotbalista, zase to ale není žádný Maradona. I on se z Bohemky vykopal do velkého fotbalu.

Podzim jste zakončili na jedenácté příčce, je tedy před startem druhé části ligy v týmu spokojenost?

Zatím je za námi jen půlka sezóny. Upřímně ani nevím, jestli jsme skončili jedenáctí nebo dvanáctí. Důležité bude, abychom po třicátém kole skončili nejhůře čtrnáctí. Přesto je současné postavení solidní na to, jak jsme doma v některých utkáních body poztráceli.

Na podzim jste v bráně nevynechal jediný ligový zápas, věříte tedy, že je vaše postavení neotřesitelné?

Určitě se necítím jako nějaký King Kong, abych si byl pozicí jedničky jistý. V týmu jsme tři gólmani. Všichni se snažíme o svých kvalitách trenéry přesvědčit. A to nejde jinak, než abych na tréninku makal na víc jak sto procent. Navíc už mám svůj věk, a tak nemůžu vůbec nic podcenit.

Reklama