Hlavní obsah

Jihočeši zahájili přípravu na ligovou záchranu s hostujícím Otepkou

Když na podzim střídal trenér Jaroslav Šilhavý na lavičce Jihočechů Pavla Tobiáše, dostal od šéfa klubu Karla Poborského jediný úkol - zachránit České Budějovice v lize. V závěru podzimu Šilhavého svěřenci ze sestupových příček skutečně unikli, v pondělí zahájili přípravu na jaro, jejímž cílem samozřejmě je nejvyšší soutěž udržet.

Článek

Na prvním tréninku se trenéru Šilhavému hlásil téměř kompletní kádr. Dorazit nestihli oba brazilští fotbalisté Hudson s Limou, kteří byli v té době na cestě z ruzyňského letiště. Do tréninku se zatím nezapojil ani Petr Benát, jemuž to nedovoluje zdravotní stav. "Osm týdnů netrénoval a ještě není zcela fit," vysvětloval kouč Jaroslav Šilhavý ještě než odjel se svými svěřenci za přípravou na umělou trávu na Hlubokou.

Nechyběl mezi nimi zkušený Rudolf Otepka, který přichází z Olomouce na půlroční hostování, aby Jihočechům pomohl na cestě za ligovou záchranou. „Jeho fotbalové kvality dobře znám a protože má do fotbalu pořád chuť, může nám pomoci,“ kvitoval Otepkův příchod trenér.

Ten se naopak rozloučil s chorvatským obráncem Šikličem, teplickým Doležalem, který se vrátil z hostování zpátky na sever Čech, a Dolejšem, jenž odešel do Jihlavy.

Ve středu absolvují českobudějovičtí fotbalisté fyzické testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze a první přípravné utkání odehrají v rámci Tipsport ligy v neděli 10. ledna, kdy se na umělé trávě v plzeňské Luční ulici představí proti druholigovému Sokolovu. Další týden absolvují  kondiční soustředění v Třeboni, kde budou nabírat kondici pro další ligové boje. Přípravný zápas je čeká opět až 27. ledna, kdy změří síly se Slavií, hned následující den pak tým odehrají dvojzápas s pražskou Spartou.

Další příprava bude pokračovat v Rakousku, kde si Šilhavého tým zahraje 2. února proti mistrovskému Red Bullu Salzburg, a 6. února proti LASK Linz. Za hranice se fotbalisté Dynama vydají ještě v týdnu od 8. do 12. února. Právě v tomto období je totiž čeká herní soustředění na Slovensku, kde tým odehraje zápasy s Petržalkou a Dunajskou Stredou.

„Nejsou finance na to, abychom vyrazili někam za teplem, což nás ovšem nesmí v plánech na ligovou záchranu přibrzdit. Musíme jaro zvládnout a ligu na jihu Čech udržet,“ apeloval trenér Jaroslav Šilhavý na své svěřence.

Reklama

Související témata: