Hlavní obsah

Fotbalisté Příbrami zahájili přípravu bez výraznějších změn

Fotbalisté Příbrami v úterý zahájili přípravu na jarní část první ligy takřka v totožném složení, v jakém zakončili podzimní sezonu. Středočeši nemají k výraznější obměně kádru důvod, protože po polovině soutěže nečekaně figurují na osmém místě.

Foto: Petr Eret, ČTK

Fotbalisté Příbrami se radují z gólu.

Článek

U Litavky bude i na jaře působit pětice hráčů, kteří v klubu hostují z Viktorie Plzeň. Naopak zpět do svých mateřských celků se vrátili brankář Štěpán Kolář a záložník František Schneider. Smlouva skončila středopolaři Lukáši Nechvátalovi a v Příbrami už nebude působit ani Marek Jungr. Nové angažmá si hledá Jan Penc, kterému vypršelo hostování v druholigové Jihlavě.

Krýt záda brankáři Lukáši Krbečkovi by měl v druhé polovině sezony Jakub Rondzik, kterého si slovenský kouč Karol Marko vytáhl z rezervy. "Zasloužil si to svými skvělými výkony na podzim v béčku a díky své poctivé tréninkové píli potvrdil růst formy i svých gólmanských kvalit," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Příbrami Josef Zvonič.

Středočeši hodně usilují o záložníka Josefa Hušbauera, kterého měli na podzim zapůjčeného na hostování z druholigové Viktorie Žižkov. Talentovaný středopolař se především v závěru roku rozehrál ke skvělým výkonům a v posledních dvou ligových duelech zaznamenal tři góly.

O Hušbauerově dalším osudu a případném prodloužení hostování se teprve rozhodne, přípravu ale zahájil v Příbrami. Naopak trénovat zatím nezačal Brazilec Cafú.

Reklama

Související témata: