Hlavní obsah

Chci odejít, přiznal slávista Belaid mířící do Francie

PRAHA

Českou ligu by mohl už v nejbližších dnech vyměnit slávistický záložník Tijani Belaid za nejvyšší francouzskou soutěž. Kvalitní středopolař sešívaných v sobotu Sport.cz přiznal, že má chuť změnit klubovou příslušnost. Rýsuje se mu hostování v Le Mans. „Jde o tradiční tým francouzské ligy, který se pohybuje ve středu tabulky,“ řekl Belaid Sport.cz.

Článek

Ač jeho spoluhráči v sobotu bojovali o dobré umístění na turnaji Fortuna Víkend šampiónů, Belaid je jen z povzdálí sledoval. Se Slavií se dvaadvacetiletý záložník nechystá v pondělí ani na zimní soustředění do Špindlerova Mlýna. „Je to pravda, na soustředění s týmem nejedu,“ nechal se slyšet Belaid. "Tijani má nabídku na hostování v Le Mans. Budeme o tom jednat," potvrdil mluvčí klubu Ondřej Zlámal.

„Rád bych řekl, že je můj přestup do Francie už pomalu hotovou věcí. Snad se všechny strany v nejbližších dnech dohodnou,“ řekl reprezentant Tuniska. „Ve Slavii jsem byl moc spokojený, ale na podzim jsem už tolik prostoru nedostával. Nejlepší by teď bylo, abych změnil působení,“ dodal.

Belaid si ani nemyslí, že by měla jeho přesun do Francie komplikovat smlouva, kterou má s klubem v Edenu až do roku 2012. „Nevím, kolik za mě klub požaduje. Teď by se stejně ještě s největší pravděpodobností jednalo o hostování, nikoli o přestup,“ myslí si Belaid.

„I pro mě by ten přesun byl přínosem. Narozdíl od češtiny francouzštinu ovládám. Byl bych s rodinou. Taky bylo vždy mým snem získat angažmá v nejvyšší francouzské lize. Ještě nejsou smlouvy podepsány, proto nechci odkrýt, o jaký klub se jedná. Je však tradičním účastníkem nejvyšší soutěže,“ přiznal Belaid.

„Kdyby mi ale kouč Jarolím řekl, že budu ve Slavii hrát, pak bych nad tím samozřejmě ještě popřemýšlel,“ dal na závěr Belaid přece jen najevo, že stoprocentní jeho odchod ještě není.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava