Hlavní obsah

Klokani "svůj" turnaj nevyhráli, tak snad aspoň lyžařské derby s Libercem

Je to pro fotbalovou Bohemku na úvod zimní přípravy prestižní víkend. V sobotu se snažila obhájit loňské prvenství v halovém turnaji Fortuna Víkend šampiónů a v neděli má své reprezentanty na Patria Direct Jizerské padesátce. Lyžníci Jindřišek a Kotyza se ve stopě poměří i s fotbalisty Liberce. Takové derby tady ještě nebylo.

Článek

Mohou Víkend šampiónů považovat tak trochu za svůj. Nejvíc fanoušků, nejvíc trofejí, nejprestižnější přístup. Tak se v O2 Areně prezentují fotbalisté Bohemians 1905. Loňský triumf si ovšem tentokrát nezopakovali. „Dodržujeme naše periody. První, čtvrté, první a teď znovu čtvrté místo. A zase jsme vypadli na penalty,“ poukázal s úsměvem ředitel klubu Lukáš Přibyl.

Svá želízka v ohni však klokani mají i v neděli. Josef Jindřišek a Martin Kotyza totiž v Bedřichově odstartují do slavné lyžařské Jizerské padesátky. V jejím rámci se zúčastní závodu na 25 kilometrů. Oba jsou rodáky ze severních Čech, kteří mají lyžování v krvi. Nominace tedy logicky padla na ně.

„Je to pro nás velká výzva, už se těšíme. Na běžky jsem chodil odmalička a jdu se proběhnout i ve volných chvílích. Jizerská padesátka startuje kousek od nás,“ říká záložník Kotyza, držitel startovního čísla 6310. „Moje tchýně dokonce Jizerskou padesátku vyhrála, a to byla těhotná. Doteď máme doma pohár,“ dodává obránce Jindřišek se startovním číslem 6309.

Lyžařskou výzvu vyslyšeli také fotbalisté Liberce. „Nějaká rivalita v tom bude. Jakmile Liberečáky na trati uvidíme, tak se na ně pověsíme,“ vyhrožuje Jindřišek. „Prémie za zdolání Liberce jsme však tentokrát nevypsali,“ culí se Přibyl.

Nezmar jednou poběží i hlavní závod

Slovan původně nominoval čtyřlístek Miroslav Holeňák, Jan Nezmar, Jiří Liška a Tomáš Janů. Prvně jmenovaný se ovšem ze závodu vyzul. „Na lyžích jsem bruslař, jenže Jizerská padesátka se jezdí klasicky. Nakonec jsem tedy dal přednost halovému fotbalu,“ vysvětloval Holeňák.

„Jizerské 50 jsem se chtěl vždycky zúčastnit, je to překrásný závod s velkou tradicí. Moc se těším, i když poběžíme jen poloviční trať. Doufám, že mi klasika nebude dělat problémy. Až skončím s aktivní kariérou, tak si vyzkouším i hlavní závod, teď v období přípravy bych si to ale dovolit nemohl,“ plánuje si Nezmar.

„Na běžky jsem začal chodit, až co jsem v Liberci. Ve Slovanu je máme jako součást zimní přípravy a já si je po čase zamiloval, takže do Jizerek chodím pravidelně. Nevím, co od závodu očekávat, především se budu muset vypořádat s technikou – přece jen častěji bruslím,“ dodává Janů.

Reklama

Související témata: