Hlavní obsah

Kušnír chce titul, přestože obranu Sparty čeká přestavba

Tradiční zimní galeje čekají tento týden fotbalisty Sparty na kondičním soustředění ve Špindlerově Mlýně. Koncem podzimu se v Gambrinus lize dotáhli na vedoucí Teplice, a tak se budou prát se sněhem a s činkami s vědomím, že na jaře mohou zaútočit na titul. Potvrzuje to i obránce Ondřej Kušnír, který odehrál halový turnaj Víkend šampiónů s kapitánskou páskou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ondřej Kušnír (13) oslavuje se spoluhráči Zemanem (22) a Kadlecem gól Sparty do sítě Jablonce

Článek

O kapitánskou pásku lze i losovat. To byl případ fotbalové Sparty před sobotním halovým turnajem Fortuna Víkend šampiónů v O2 Areně. Patrik Berger ukončil kariéru, na soupisce mezi mladíky chyběl i Tomáš Řepka.

„Nejstarší a nejzkušenější jsme tak kromě brankáře Blažka byli já a Igor Žofčák. O kapitána jsme losovali a já vyhrál,“ vysvětloval Ondřej Kušnír, jak k pásce přišel. Do klubové kasy ale nic platit nemusí. „To už mám za sebou, poprvé mi pásku dali brzy poté, co jsem do Sparty přišel. Víte přece, že novým hráčům se to často dělá,“ usmíval se obránce, který na turnaji přivedl Spartu k pátému místu.

Obrana ve složení Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič patřila na podzim k tomu nejlepšímu, co mohli Letenští nabídnout. Přes zimu však trenéři možná budou muset začít stavět zbrusu novou čtveřici. Hubník ukončil hostování a Salcburk zatím nechce Spartě prodat Pamiče. „Uvidíme, ještě je dost času. S odchodem Hubni jsme počítali, Pamič by se snad ještě mohl vrátit,“ doufá Kušnír.

A to se spekuluje o tom, že do zahraničí by mohl zamířit i on. „Myslím, že na jaře budu hrát ve Spartě. Jsem v klidu, žádný zájem nevnímám. Od toho mám manažera,“ říká hráč, který se loni dostal do reprezentace.

Kušnír se tedy soustředí na ligové jaro, které bude velkou bitvou. „Bude to těžké, bodové odstupy v popředí tabulky jsou malé. Důležitý bude už start, který musíme zvládnout. Cíl máme jediný, tím je samozřejmě titul,“ potvrzuje letenské ambice.

Reklama

Související témata: