Hlavní obsah

Lyžaři na běžky, nelyžaři na spinning, tak se chystá fotbalová Slavia v Krkonoších

ŠPINDLERŮV MLÝN

Tvrdá dřina pro fotbalisty Slavie začala. Pražané na začátku zimní přípravy našli tradiční útočiště v Krkonoších na Švýcarské boudě, v jejímž okolí již od neděle nabírají kondici na jarní část sezóny. V té se budou svěřenci kouče Karla Jarolíma pokloušet smazat osmibodové manko na vedoucí Teplice.

Foto: Jakub Macháček, ČTK

David Hubáček v čele šiku fotbalistů Slavie na běžkách nedaleko Švýcarské boudy ve Špindlerově Mlýně, kde jsou na soustředění.

Článek

Již od neděle mohli turisté v okolí Míseček pozorovat fotbalisty mistrovské Slavie, jak na běžkách absolvují první kilometry zimní přípravy. Ne všichni hráči však vyrazili do bílé stopy.  Kupříkladu pondělní dopolední trénink v ní absolvovala skupina „lyžařů“ pod vedením kondičního trenéra Jana Netschera, zatímco druhá menší skupina „nelyžařů“ vedená koučem Jarolímem měla na programu spinning v nedalekém Vrchlabí.

Janda potvrdil renomé bežkaře

Ze slávistického kádru si s běžkami určitě nejvíc rozumí záložník Petr Janda. I tentokrát to potvrzuje, neboť v pondělním poledni dovezl vedoucí skupinku běžkařů ke Švýcarské boudě právě on. „Asi jsem lépe namazal,“ popichoval spoluhráče. „Všechno ve starých kolejích, Jandys nás zase válcuje,“ uznával Ladislav Volešák.

Vaněk s úlevami, Romanovs s batohem

Na sever Čech se slávisté vydali hned po sobotním halovém Víkendu šampiónů, kde v silné konkurenci obsadili druhé místo. Tažení turnajem však odnesl zraněným kolenem Ondřej Vaněk, jemuž tudíž trenéři naordinovali v Krkonoších  individuální přípravu.

Tu má ostatně nachystanou i gólman Romanovs. Vyhnul se běžkám i spinningu a vydal se s trenérem Lubošem Přibylem na desetikilometrovou vycházku. Nic příjem,ného to ovšem nebylo, neboť dostal na záda bágl s desetikilovou zátěží.

Jarolím vyhlíží posily do zálohy a obrany

„Já osobně s hráči na spinningu nešlapu, ale přidávám jim zátěž, aby se nešetřili,“ prozradil s úsměvem na tváři slávistický trenér, jenž si rozhodně nemyslí, že by pro fotbalisty představovaly  běžky příliš rizikové sportovní náčiní. „Pro ty, kteří to na nich umí, rozhodně o žádné riziko nejde. A ti, co si s nimi netykají, na ně prostě nechodí,“ dodal Jarolím.

Zkušený kouč sešívaných se rozpovídal i o možných rošádách v kádru. „Žádné velké změny neočekáváme. Samozřejmě bychom rádi získali Rudolfa Skácela, ale v tuto chvíli to nevypadá, že by zůstal. Kádr chceme spíš stabilizovat. Někteří hráči, jako například Peter Grajciar, dostali příležitost až během podzimu a ukázali, že na základní sestavu mají,“ poznamenal Jarolím a netajil, že někdo z jeho svěřenců slávistický kádr ještě opustí.

„Momentálně potřebujeme zkušeného hráče do středu pole, stejně tak podstatné bude zvýšit i konkurenci v obraně,“ meditoval trenér sešívaných a prozradil, že už jednoho záložníka vytipovaného má. Z české ligy prý není.

Vaniak chce pomáhat mladším gólmanům

Zkušený gólman sešívaných Martin Vaniak vlastně hned na úvod soustředění přiznal, že s největší pravděpodobností absolvuje poslední zimní přípravu.

„Ve Slavii mi končí smlouva a žádné velké perspektivy pokračovat v profesionální kariéře už nevidím. Bude mi čtyřicet a raději bych se v týmu soustředil na pozici trojky s tím, že bych pomáhal mladším brankářům,“ nechal se slyšet Vaniak.

Reklama

Související témata: