Hlavní obsah

Slavia se mění před očima, tým z Ligy mistrů už je minulostí

PRAHA

Vaniak se přesouvá na lavičku náhradníků, Šmicer, Suchý ani Belaid na kondičním soustředění vůbec nejsou. Poslední měsíce a týdny tak jenom potvrzují, že fotbalová Slavia staví nový tým. Ze základní sestavy, která na podzim 2007 zažila Ligu mistrů, zbylo v Edenu už jen pár hráčů. „Chceme teď především stabilizovat kádr,“ vyhlásil kouč Karel Jarolím.

Článek

Je to jiný tým. Dva a půl roku poté, co Slavia poprvé a zatím naposledy postoupila do Ligy mistrů, se její sestava změnila k nepoznání.

V poslední době přišla či přichází hned o čtyři protagonisty slavného podzimu 2007. Devětatřicetiletý gólman Vaniak má sice smlouvu ještě na jaro, počítá však s tím, že bude spíše jen pomocníkem mladších brankářů. Šmicer v listopadu s fotbalem skončil, mladý kapitán Suchý odešel do Ruska a záložník Belaid míří na hostování do Francie.

„Tijani by nám moc scházet neměl. Nepracoval tak, jak by měl,“ potvrdil kouč Karel Jarolím, že se šikovným Tunisanem byly velké problémy.

Na podzim 2007 měl trenér řadu alternativ, ideální tým Slavie v Lize mistrů by se však dal sestavit takto: Vaniak - Dřížďal, Brabec, Suchý, Hubáček - Krajčík, Belaid, Tavares, Pudil - Šmicer - Vlček. Zbyli z něj jen čtyři mušketýři, přitom Vlček a Krajčík mezitím stihli i zahraniční angažmá.

K dost výrazné obměně došlo loni v létě, zima by měla být klidnější. „Chceme teď především stabilizovat kádr,“ vyhlásil Jarolím. „Takové změny jako před sezónou nebudou. Je pravděpodobné, že se kádr zúží. Tak široký jako v létě asi nebude,“ avizoval generální ředitel klubu Petr Doležal.

Připomeňme si, že úspěšný tým z předminulé sezóny se rozutekl po celé Evropě.

Ideální sestava Slavie v Lize mistrů 2007
Martin Vaniak - Vytrval v Edenu, ale předává žezlo Romanovsovi, který zatím nijak zvlášť nezáří.
František Dřížďal - V první mistrovské sezóně byl milým překvapením, měl však smůlu na zranění a odešel do Brna. Jeho místo teď patří Krajčíkovi.
Erich Brabec - Dva roky byl kapitánem mistrovského týmu, pak s ním ovšem klub záhadně přestal počítat, takže odešel do Turecka. Stopera místo něj na podzim hráli Vomáčka nebo Čelůstka.
Marek Suchý - Skoro každý půlrok někam „přestupoval“, nyní však opravdu odchází hostovat do Spartaku Moskva. Zastoupí ho mladý Hošek, nebo nějaká posila zvenčí?
David Hubáček - Spolehlivý bek už ve Slavii zdomácněl, v případě nouze zvládne i stopera.
Matej Krajčík - Na půl roku se vydal do Regginy, déle v Itálii nevydržel. Vrátil se zpět, ale moc se zatím nezaskvěl.
Tijani Belaid - Dal třeba vítězný gól v duelu se Steauou a v české lize byl svou technikou zjevením, jenže od počátku byly problémy s jeho morálkou jak v tréninku, tak v některých zápasech. Jeden vyhazov zažehnal, nyní však odchází hostovat do Francie. Šanci tak mají Janda a spol.
Mickaël Tavares - Na české poměry mimořádný hráč, po němž hrábl Hamburk. Jeho nástupce Ragued sice také dobře brání, směrem dopředu se však Tavaresovi nevyrovná.
Daniel Pudil - Hodně cenný levák, který se klukovinou připravil o start na EURO 2008, v Edenu nezůstal a teď kope v Genku. Na jeho místě má Slavia nezdolného jezdce Hlouška.
Vladimír Šmicer - Vinou zranění toho moc neodkopal, ale stále patřil k lídrům až do doby, než loni s fotbalem skončil. Šanci teď mají Šenkeřík či Naumov.
Stanislav Vlček - Vystřílel si angažmá v Anderlechtu, odkud se do Slavie rád vrátil. Jako kapitán ji měl vrátit do Ligy mistrů, což se však nepovedlo.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice