Hlavní obsah

Střížkovští Bohemians testují zkušeného beka Flachbarta

PRAHA

Zkušený zadák Jan Flachbart by se mohl v jarní sezóně vrátit do první fotbalové ligy. Jednatřicetiletý bývalý bek Jablonce nebo pražské Sparty je na testech v posledním celku tabulky Bohemians Praha a za střížkovský klub by mohl nastoupit už ve středečním přípravném duelu proti mistrovské Slavii. Sdělil to mluvčí Bohemians Stanislav Sigmund.

Článek

Flachbart nastoupil v nejvyšší soutěži naposledy před dvěma lety za Jablonec. Pak však doplatil na změny a omlazování kádru, které na severu Čech provedl kouč František Komňacký. Vzápětí odešel do druholigové Krče, od podzimu 2008 působil v třetiligové Hlavici.

Na svém kontě má Flachbart 125 ligových startů a jeden vstřelený gól. Do nejvyšší soutěže nahlédl v Bohemians 1905, nynějším konkurenčním klubu Bohemians Praha, hrál také za Spartu a Olomouc. Vyzkoušel si rovněž zahraniční angažmá v Zenitu Petrohrad.

Flachbart není jediným zkušeným hráčem, který by mohl v Bohemians Praha na jaře oživit svoji kariéru. Střížkovští stále zkoušejí někdejšího mistra Evropy do 21 let Michala Pospíšila. Třicetiletý útočník zatím skóroval v obou přípravných duelech a podle svých slov by se mohl s klubovým vedením v nejbližších dnech definitivně dohodnout na podpisu smlouvy.

Reklama