Hlavní obsah

Za Slavii se trefil další Makedonec, Jarolím dál čeká na Skácela

PRAHA

Fotbalisté Slavie si po nabírání kondice konečně pořádně kopli do míče a v prvním utkání během zimní přípravy na umělé trávě v Edenu porazili Bohemians Praha 4:1. Za vítěze skóroval nejen Tecl, který přišel na hostování z Jihlavy, ale také testovaný Makedonec Ivanovski. Kouč Jarolím se ještě stále nevzdal naděje, že se do kádru vrátí záložník Skácel.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slavie Karel Jarolím

Článek

Byla to vlastně malá generálka na úvod jara, protože oba soupeři na sebe v 17. kole narazí na Strahově. „Výsledek 4:1 bych pochopitelně i v lize bral. Protivníka jsem ovšem nepozoroval. Soustředil jsem se na vlastní tým. Byli jsme teprve potřetí na hřišti, takže šanci dostali všichni zdraví hráči,“ konstatoval kouč červenobílých Karel Jarolím.

Trenéra potěšil mladý útočník Stanislav Tecl, který přišel na hostování z Jihlavy a již po 17 minutách si připsal první trefu ve slávistickém dresu. „Je to pro něj určitě povzbuzením, ale výsledek nelze přeceňovat. Měli jsme lepší i horší fáze,“ upozornil Jarolím.

Po Toleském a Naumovovi by se ve Slavii mohl objevit další Makedonec. Na testy dorazil ofenzivní Mirko Ivanovski z klubu Makedonija Gjorce Petrov, a když nastoupil do druhé půle, také on se již po sedmi minutách trefil. „Je to průbojný hráč, který se umí prosadit v soubojích jeden na jednoho. V příštích dnech se přijedou ukázat i další,“ avizoval trenér. Další ofenzivní adept Sergej Kisliak, běloruský reprezentant z Dinama Minsk, by měl nastoupit v pátek proti Jihlavě.

Ve druhém poločase se představil také stoper Milan Kopic, který bude v Edenu hostovat z Heerenveenu. „Do zahraniční bych se ještě chtěl vrátit. Teď jsem ovšem minimálně na půl roku ve Slavii. Věřím, že mi pomůže a já bych zase chtěl pomoci jí,“ řekl obránce.

Jarolím se stále ještě nevzdal naděje, že by ve Slavii mohl pokračovat Rudolf Skácel. Na levonohého záložníka čeká dál. „Jsem trpělivý... Pořád si totiž myslím, že Ruda je hráč, který je nám schopen pomoci. Zkušený, umí se prosadit ve finální fázi. Proto se dá říci, že má stále dveře otevřené,“ dodal kouč.

Přípravné utkání v Edenu
Slavia Praha - Bohemians Praha 4:1 (2:0)
Branky: 3. vlastní Turtenwald, 17. Tecl, 52. Ivanovski, 71. Naumov - 55. Kincl. Rozhodčí: R. Hrubeš.
Slavia - I. poločas: Vaniak - Krajčík, Vomáčka, Čelůstka, Hubáček - Grajciar, Trapp, Koreš, Hloušek - Vlček, Tecl.
II. poločas: Hanuš - Krajčík, Hošek, Kopic, Hubáček - Kysela, Janda, Trapp (71. Duranski), Trubila - Naumov, Ivanovski.
Bohemians Praha: Belaň - Macháček, Lencevič (55. Demeter), Horáček, Modeste - Turtenwald - Flachbart (52. Fenyk), Dobeš, Grznár - Kincl (55. Ibe), Pospíšil (68. Wakui).

Reklama