Hlavní obsah

Čtyřicetiletý klokan Slezák bude stíhat Pepiho Bicana

Útočník Bohemians 1905 Dalibor Slezák slaví čtyřicáté narozeniny. Nejstarší fotbalista Gambrinus ligy je stále členem kádru A-týmu i pro jarní část a pokud nepřekazí jeho snahu zranění, objeví se i na jaře na ligových trávnících.

Článek

Ani ve čtyřiceti s fotbalem nekončí. „Působím zároveň jako asistent u rezervy, ale s trenérem máme dohodu, že si mě v případě potřeby vytáhne do A-týmu,“ říká Dalibor Slezák. Přesně to se stalo i v závěru podzimu, kdy populární Slezi nastoupil ke čtyřem zápasům a rozhodl ten nejdůležitější. Dal gól v nastaveném čase v záchranářském souboji proti Kladnu. „To byl nejkrásnější okamžik podzimu,“ prohlásil hned poté.

Slezák se tak stal druhým nejstarším střelcem československé historie v nejvyšší soutěži. Starším střelcem byl už jen legendární Pepi Bican. Pokud Dalibor Slezák nastoupí i na jaře, stane se nejen druhým nejstarším střelcem historie, ale také druhým nejstarším hráčem, který kdy v tuzemsku řádně hrál v nejvyšší soutěži. První místo zaujímá znovu legenda Slavie Bican. „Určitě je to velká pocta, ale na to příliš nemyslím. Především chci, aby se dařilo týmu a vydrželo zdraví,“ dodává Slezák.

Útočník má v Bohemce hráčskou smlouvu do konce této sezóny, trenérská mu pokračuje ještě další rok. V pozici kouče se učí u rezervy vedle zkušeného trenéra Václava Hradeckého. „Díky mladým klukům v kabině nestárnu. Kabina mě nenechá. I když samozřejmě vnímám, že by kluci mohli být moje děti,“ usmívá se.

Žádné bouřlivé oslavy nechystá, na to nikdy nebyl. Fanoušci a klub mu již popřáli při prosincových Vánocích s Klokanem, čtvrtek 28. ledna pro něj je skoro běžný den. Dárek vlastně dostal i doma, a to s předstihem. Daliborovi a Iloně Slezákovým se narodila 5. ledna dcera Ella. K šestnáctiměsíčnímu Daliborovi přibyla druhá ratolest. „Nádhera. Myslím, že až v tomhle věku si dokážu otcovství užít, nic jsem nezmeškal,“ říká Dalibor.

Reklama