Hlavní obsah

Čelůstka na jaře Slavii nepomůže, odchází na půlroční hostování do Palerma

Obránce pražské Slavie Ondřej Čelůstka nakonec přeci jen odchází na půlroční hostování do italského Palerma. Sešívaní za to vyinkasují 13 miliónů korun. „Palermo v neděli a během pondělí výrazně zlepšilo svoji nabídku, proběhla nová intenzivní jednání, která byla v pondělí večer uzavřena,“ řekl na klubovém webu generální ředitel Slavie Petr Doležal.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalista Slavie Čelůstka v utkání proti Slovácku

Článek

Slavia tak před jarní sezónou přišla už o druhého obránce ze stabilní defenzivní čtyřky. Sešívaný klub nejprve opustil stoper Marek Suchý, jenž zamířil do Spartaku Moskva. Přitom už to vypadalo, že se Čelůstka nikam stěhovat nebude, nakonec ovšem vedení českého šampióna společnou řeč se zástupci sicilského klubu našlo.

„Palermo v neděli a během pondělí výrazně zlepšilo svoji nabídku, proběhla nová intenzivní jednání, která byla v pondělí večer uzavřena,“ poznamenal pro klubový web generální ředitel Slavie Petr Doležal. „Situaci jsme samozřejmě znovu velice pečlivě zvážili, definitivní rozhodnutí nakonec ovlivnila nabídka Palerma, která je pro Slavii velice výhodná,“ dodal.

Čelůstka na jih Evropy odchází na hostování do konce sezóny s tím, že v případě zájmu může Palermo na talentovaného krajního obránce uplatnit opci. Do slávistické pokladny za hostování zatím připluje třináct miliónů korun.

Do Edenu přišel Čelůstka loni v létě, když s vedením sešívaných podepsal smlouvu na čtyři roky. Reprezentantovi do jednadvaceti let se podařilo probojovat do základní sestavy. Na podzim talentovaný zadák odehrál v lize 14 utkání, přičemž jednou skóroval.

Reklama

Související témata: