Hlavní obsah

Liberec hledá náhradu za Blažka

Bez nejlepšího podzimního střelce mužstva Jana Blažka se budou muset v jarní části sezóny obejít fotbalisté Slovanu Liberec. Nahradit útočníka, který odešel na hostování do řecké Larissy, nebude snadné. To si uvědomuje i trenér Josef Petřík.

Foto: Petr Horník, Právo

Jan Blažek ještě v dresu Liberce v souboji s jabloneckým Pavlem Drskem

Článek

„Honza Blažek už stihl v české nejvyšší soutěži odehrát osmdesát zápasů a dal přes dvacet gólů. A to je mu teprve jednadvacet. Přišli jsme o šikovného, technicky vyspělého útočníka a střelce, který má reprezentační ambice,“ řekl kouč.

Loučení Blažka s Libercem přišlo zrovna v době, kdy týmu chyběli i další tři útočníci! Nezmar si v přípravném zápase s Jihlavou zlomil loketní kost a čeká ho měsíční léčba, zranění trápila i navrátilce ze Slovácka Smetanu a Diviše. Že by Liberečtí přivedli ofenzivní posily, o tom prý neuvažují. „Příchody hotových hráčů jsou finančně nákladné, spíš se pokusíme o doplnění kádru z vlastních zdrojů,“ tvrdí trenér.

V přípravném utkání s Vlašimí postavil Petřík na hrot Keriče, který dal za 17 minut hattrick. „I když Andrej hrával na podzim často i na místě pravého záložníka, při nynějších problémech s nedostatkem útočníků bude hrát vepředu. A vedle něj jsme zkoušeli dorostence Beneše. Proti Žižkovu si poprvé zahrál Vojta z béčka,“ vysvětluje Petřík.

Z mužstva na část přípravy ze zdravotních důvodů vypadli i obránce Gebre Selassie a záložník Bosančič. Hostování skončilo T. Krbečkovi z Plzně a Puričovi. Formu budou Liberečtí ladit od 8. února při herním soustředění na Kypru.

Reklama

Související témata: