Hlavní obsah

Olomouc nebere na soustředění do Turecka Drobisze a Onofreje

Rekonvalescenti Petr Drobisz a Ladislav Onofrej scházejí v kádru fotbalistů Sigmy Olomouc, kteří v úterý odlétají na herní kemp do turecké Antalye. Kouč Zdeněk Psotka vzal jinak 24 hráčů včetně tří gólmanů, mezi nimiž už chce hledat optimální sestavu pro jaro.

Foto: Petr Marek, Právo

Olomoučtí fotbalisté Tomáš Hořava (vpředu) a Jakub Petr vyrážejí na trénink.

Článek

Absence zkušeného brankáře Drobisze je překvapivá i přesto, že donedávna laboroval s poraněným kolenem. Nyní už trénuje naplno, Sigma však v Turecku otestuje trojlístek Tomáš Lovásik, Martin Blaha, Martin Šustr. Jedním z hlavních důvodů není ani tak Drobiszovo zdraví jako skutečnost, že třiatřicetiletému brankáři v létě na Hané skončí kontrakt.

"Dostali jsme od představenstva za úkol, abychom v Turecku dali prostor dvěma mladým gólmanům. Pak se bude složení brankářů dále řešit. Není řečeno, že se s Petrem Drobiszem už nepočítá," řekl ČTK trenér Psotka. V podobné pozici je i Onofrej. Po operaci ramena už může naplno trénovat, do zápasů ho ale lékaři ještě nepustili.

Olomouc sehraje v Antalyi hned pět přátelských utkání. První už den po příletu proti Vojvodině Novi Sad. Poté Sigma změří síly s rumunskou Politehnikou Iasi, ukrajinskou Oděsou, polským Lubinem a jedenáctidenní pobyt zakončí duelem s Prešovem.

Reklama

Související témata: