Hlavní obsah

Rozhodčí dostane mikrofon, aby byl přenos z fotbalu atraktivnější

Zajímá vás, jak ostrá slova padají na trávníku při handrkování hráčů s rozhodčím? Možná již na jaře se to dozvíte. Česká televize s fotbalovým svazem chtějí během některých přenosů z Gambrinus ligy dát hlavnímu sudímu televizní mikrofon, který by divákům více přiblížil dění na hřišti. Kameramani by pak měli proniknout i do útrob stadiónů.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

O čem je právě na trávníku řeč? Mikrofon u rozhodčího by měl debatu přiblížit.

Článek

Těžko říci, zda to bude mládeži přístupná konverzace. Snaha přiblížit televizním divákům dění na trávníku však za pokus určitě stojí. „Rádi bychom vytipovali určité utkání a v něm dali televizní mikrofon hlavnímu rozhodčímu. Všechny aktéry na to dopředu připravíme, protože i taková věc může pomoci dostat fotbal blíže k lidem. Nebojíme se toho,“ avizuje novinku šéf svazové komunikace Petr Svěcený.

Tato novinka je jedním z nápadů, které zazněly při pracovní schůzce zástupců sportovní redakce České televize s představiteli ČMFS na Kavčích horách.

„V současné době probíhají jednání o smlouvě na další období. Na doladění podmínek máme ještě trochu času, nicméně už pro jarní část stávající sezóny chtějí obě strany zatraktivnit fotbalový produkt tak, aby z toho profitovali diváci televizních přenosů,“ uvedl Otakar Černý, šéfredaktor sportu ČT.

Kameramani mají vyrazit k šatnám

„Chystáme zbrusu nové studio, moderní znělky, nové rubriky a další novinky, které určitě vysílání Gambrinus ligy pozvednou na vyšší úroveň. Chceme s kamerami do útrob stadiónů, jak před zápasem, tak i po něm. Budeme se snažit mít kameru i mikrofon při losovacím aktu těsně před výkopem…“ líčí plánované novinky komentátor Pavel Čapek.

„Chceme být televizi nápomocni v realizaci různých nápadů, které na schůzce zazněly,“ ujistil Miroslav Kříž, místopředseda svazu za ligu.

Na Strahově třeba vymýšlejí projekt, který by motivoval kluby k atraktivnější hře. „Stojíme o to, aby televize primárně vysílala z těch stadiónů, kde je dobrá atmosféra a kde se hraje atraktivní fotbal,“ naznačuje Svěcený.

Vysílací časy se na jaře nezmění. Poslední únorový víkend, kdy ligové jaro odstartuje, začne i seriál přenosů - v sobotu od 18:15 na ČT4 a v pondělí od 17:30 na ČT2.

Reklama

Související témata: