Hlavní obsah

Slovenský brankář Senecký míří na půlroční hostování do Slavie

dos, zpSport.cz

Fotbalová Slavia si trochu nečekaně pořídí na jaro dalšího brankáře. Dotahuje půlroční hostování slovenského reprezentačního gólmana Štefana Seneckého, jemuž těsně před ukončením oficiálního zimního přestupního termínu vedení tureckého klubu Ankaragücü oznámilo, že s ním už nepočítá.

Foto: Sport.cz

Slovenský brankář Štefan Senecký míří na hostování do Slavie.

Článek

Vaniak, Romanovs a Hanuš dostali dalšího konkurenta. Na soustředění na Kanárské ostrovy totiž za fotbalisty Slavie míří Štefan Senecký, slovenský reprezentační brankář, který nedávno předčasně skončil v tureckém Ankaragücü. „Budu ve Slavii půl roku hostovat,“ uvedl Senecký na svých internetových stránkách.

„Jednáme o tom, je pravda, že na úterý má zabukovanou letenku a měl by se připojit k mužstvu,“ potvrdil generální ředitel Petr Doležal pro Sport.cz.

Senecký je podobný případ jako exslávista Erich Brabec, který nedávno zamířil do Sparty. Bývalý gólman Nitry byl v Ankaragücü na hostování z Ankarasporu, který byl z první turecké ligy vyloučen. „Má v Turecku ještě smlouvu na další rok. Ideální by pro nás bylo, aby Senecký přišel na hostování bez náhrady. To teď řešíme,“ říká Doležal.

Ke konci podzimu už zkušený Vaniak předával žezlo slávistické jedničky Romanovsovi, třetím do party je mladý Hanuš. A je tedy jasné, že pokud přichází čtvrtý gólman, jeden ze stávajícího trojlístku vypadne ze hry. „Který to bude? To v tuto chvíli nedokážu říci,“ říká tajemně Doležal.

Vaniak během zimní přípravy prohlásil, že již víceméně bude jen předávat zkušenosti. Těžko však předpokládat, že by ve svých letech chtěl dělat trojku...

Gólman doplatil také na příchod svých krajanů

Ještě jedno má Senecký s Brabcem společné - oba doplatili na lednové nákupy Ankaragücü, po nichž se nevešli do kvóty cizinců. A kuriózní je, že Čech a Slovák odskákali mimo jiné příchod mladoboleslavského Rajnocha a slovenských reprezentantů Sapary a Vitteka.

„Černého Petra jsem nakonec dostal i já... Nečekal jsem, že by mi klub mohl udělat něco takového. Má vůči mně určité závazky a dluhy, jsem zvědavý, jak to vedení bude řešit,“ nechal se slyšet Senecký, než si našel nové angažmá.

Pro sparťana Brabce tak budou tři jarní derby ještě víc pikantnější. Nejenže nastoupí proti bývalým spoluhráčům ze Slavie, ale možná také proti svému nedávnému parťákovi z Turecka.

Reklama

Související témata: