Hlavní obsah

Brabec je osobnost, Sionko rozšířil letenský repertoár, těší Chovance

Tři vítězství a dvě porážky s Šachtarem Doněck a Lokomotivem Moskva. S touto bilancí fotbalisté Sparty ukončili soustředění na jihu Španělska a v úterý nabrali kurs Praha. Kouče Jozefa Chovance trápí zranění několika hráčů, v rozhovoru pro klubové stránky si naopak pochvaluje, že v mužstvu cítí zdravou konkurenci.

Článek

Sestavu pro jaro už má kouč fotbalové Sparty v hlavě. Pochvaluje si přínos posil Brabce se Sionkem a nehodlá slevit z přísnosti na talentované mladíky. To jsou některé z postřehů, s nimiž se Jozef Chovanec svěřil sparťanskému webu před odletem do Prahy.

Uvnitř týmu funguje zdravá konkurence - Hráče jsme si ve Španělsku mohli otestovat ve stresových situacích, což vždy přináší cennější poznatky, než když nejsou pod tlakem. Navíc je vidět, že uvnitř týmu funguje zdravé konkurenční prostředí, cítím z hráčů soutěživost, chuť porvat se o místo. A to mě mimořádně těší.

Počítá i zraněné - Úrazů máme bohužel hodně a zranění zrovna v této fázi přípravy bude bohužel hráče na jaře limitovat. Hušek si poranil koleno a předčasně odletěl domů. Opět jsme nemohli stoprocentně využít ani Kladrubského, kterého zatáhl stehenní sval. Wilfrieda i Lačného trápí kotník, v jejich případě však neočekávám velké komplikace.

Obrana by neměla ztratit na síle - Moc důležité bylo, že se nám podařilo udržet Pamiče. Kdyby odešel s Hubníkem i chorvatský bek, znamenalo by to velký problém. Obrana by neměla v žádném případě na jaře ztratit na síle. Nového stopera Brabce tým okamžitě přijal. Je to osobnost, má zkušeností na rozdávání... Určitě je pro nás jeho příchod posílením.

Posilou je i Sionko - Libor to měl jednodušší než Erich, protože se vracel do dobře známého prostředí. Na jaře nám určitě pomůže, je důležitý už jen tím, že se nám díky jeho příchodu rozšířil repertoár možností při složení středové řady.

Dorostenec Krejčí se drží - V lednu se s námi začali připravovat také tři dorostenci. Máme ve Spartě spoustu mladých hráčů, kteří by se mohli v budoucnu prosadit. A teď konkrétně: Krejčí nás přesvědčil, Jurdík a Polom, to je tak střídavě oblačno... Máme tady další dorostence, kteří jsou s námi už od léta, třeba Folprecht. Na ty mám daleko přísnější měřítka než na kluky, kteří jsou s námi měsíc.

Jedenáctka se rýsuje - Nejdůležitější herní testy nás ještě čekají. Mám na mysli střetnutí v Žilině a domácí zápas s Bohemians 1905. Sestavu pro začátek jara mám vykrystalizovanou už dávno, teď bude však rozhodovat aktuální sportovní forma hráčů. Kdo ji nebude mít, nebude hrát.

Reklama

Související témata: