Hlavní obsah

Slavia uvolnila Belaida na soustředění Mladé Boleslavi v Turecku

Sny o zahraničním angažmá si v lednovém přestupním termínu nenaplnil, a tak bude muset vzít Tijani Belaid zavděk českou Gambrinus ligou. Tuniský záložník se připravuje sám, mimo fotbalového týmu Slavie, a teď se balí na středeční odlet do Turecka. Připravuje se tam Mladá Boleslav, jejíž dres by měl na jaře obléknout.

Článek

Ještě minulý týden se zdálo, že zlobivé dítě z Edenu zamíří do vršovického Ďolíčku. „Se Slavií jsme se víceméně dohodli na podmínkách půlročního hostování Tijaniho Belaida, ale hráč ještě zvažuje další nabídky ze zahraničních i českých klubů. Rozhodně se k této variantě neupínáme a není to tak, že by to byla jistá věc,“ avizoval Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905.

Šéf klokanů moc dobře věděl, že na šikovného záložníka si dělá zálusk třeba i Mladá Boleslav. A právě ambicióznější Středočeši získali v posledních hodinách navrch. Dostali od Slavie souhlas, aby Belaid odletěl za mužstvem na soustředění do Turecka. Jarnímu hostování Tunisana v Mladé Boleslavi by tak už nic nemělo bránit.

„Úplně jisté to ještě není. Jako první krok jsme potřebovali získat souhlas, aby Tijani mohl ve středu odletět do Turecka a připojit se tam k našemu mužstvu,“ konstatoval sportovní ředitel mladoboleslavského klubu Zdeněk Kudela pro Sport.cz. „Do 15. února, kdy u nás končí přestupní termín, teď máme čas dotáhnout jednání se Slavií a doladit všechny podrobnosti. Belaid je určitě kvalitní záložník a měl by u nás půl roku hostovat,“ dodal Kudela.

Na české poměry je Belaid mimořádný hráč, ve Slavii však kvůli svému vlažnému přístupu k tréninku i některým zápasům přišel o místo v základní sestavě. Proto dostal souhlas, aby si v zimě našel hostování, z námluv s Le Mans či s Malagou však sešlo.

Reklama