Hlavní obsah

Slavia na Kanárech jen remizovala s týmem z třetí ligy

LAS PALMAS

Ve druhém přípravném utkání na soustředění na Kanárských ostrovech fotbalisté Slavie Praha pouze remizovali s místním týmem třetí ligy Vecindario 2:2. Branky Pražanů vstřelil z penalty Šenkeřík a Grajciar.

Foto: Petr Horník, Právo

Mrzí mě, že jsme nevyhráli, řekl po utkání kouč Karel Jarolím.

Článek

Již v 15. minutě pomohlo brankáři Romanovsovi břevno, na němž skončila pohotová střela Oscara. Do první šance Slavie se dostal po necelé půlhodině hry po rohovém kopu Hlouška mladý Mikula, ale těsně minul. Ještě do poločasu mohl otevřít skóre Ivanovski poté, co brankář Vecindaria podběhl centr Dorta, ale akrobatickým zákrokem srazil míč na roh.

Branky tak padaly až po přestávce. Nejdříve se po centru hlavičkou prosadil Jacinto, ale odpověď Slavie byla hodně rychlá. Za šest minut z penalty nařízenou za ruku nekompromisně poslal míč do horního rohu branky Šenkeřík. Slavia po brance ještě přidala a výsledkem byl gól Grajciara po nechytatelné střele pod břevno z 22 metrů. Pět minut před koncem ale po centru z pravé strany hlavičkou vyrovnal Saul.

"Hráli jsme druhé utkání ve dvou dnech. Vzhledem k tomu, kolik máme vypadlých hráčů, jsme museli vytvořit kombinovanou sestavu. I přesto mě samozřejmě mrzí, že jsme nevyhráli. Dvakrát jsme inkasovali po nedůsledném krytí hráčů před naší brankou," řekl po souboji slávistický kouč Karel Jarolím.

Reklama

Související témata: