Hlavní obsah

Chovanec v Žilině podpořil myšlenku česko-slovenské ligy

Zajímavá konfrontace slovenského klubového fotbalu s českým skončila smírně, Sparta v sobotu před slušně zaplněným hledištěm remizovala v Žilině 0:0. Letenský kouč Jozef Chovanec po utkání podpořil zvažovanou česko-slovenskou ligu. „Je to určitě zajímavá myšlenka, která stojí za to, aby se o ní jednalo a diskutovalo,“ řekl trenér Sparty.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Sparty Jozef Chovanec.

Článek

Přípravný duel v Žilině sledovalo přes čtyři tisíce diváků. Zápas nepostrádal náboj ani kvalitu, a tak se znovu vynořila otázka, jaké by to bylo, kdyby se český a slovenský fotbal vrátil ke společné soutěži.

„Je to určitě zajímavá myšlenka, která stojí za to, aby se o ní jednalo a diskutovalo. Pro fanoušky by to bylo určitě obohacení, naši příznivci by se jistě rádi přišli podívat na Slovan Bratislava, Trnavu, nebo třeba právě Žilinu,“ citují trenéra Jozefa Chovance klubové stránky Sparty.

„Otázkou je, zda je to reálné i po ekonomické stránce. Neumím proto v tuto chvíli říci jasné ano, nebo ne. Každopádně jsem přesvědčen, že by to pomohlo českým i slovenským týmům, a proto je třeba o takovém nápadu mluvit. Důležité v tomto směru bude také to, co na to řekne UEFA, která se zatím na vznik nadnárodních lig moc nadšeně netváří,“ poukázal Chovanec.

Gambrinus liga je letos vzácně vyrovnaná, přesto má Sparta nejvyšší ambice. „My jsme již dva roky bez titulu a letos chceme toto dlouhé čekání za každou cenu ukončit a zvednout na konci jara nad hlavu mistrovský pohár. I proto jsme rádi, že jsme mohli sehrát přípravné utkání v Žilině, která se řadí mezi absolutní slovenskou špičku. Co se týče zázemí a kvality kádru, hledá ve své lize jen těžko konkurenci,“ dodal Chovanec.

Reklama

Související témata: