Hlavní obsah

Kouč Plíšek věří v brzký návrat Grigara

Zdravotní stav brankáře Tomáše Grigara komplikuje závěr přípravy fotbalistů Teplic. „Má svalový problém. Léčba už probíhá nějakou dobu a pevně věříme, že náš první gólman bude okolo začátku jarní ligy v pořádku,“ řekl trenér Jiří Plíšek. Roli dočasné teplické jedničky mezi tyčemi tak převzal Martin Slavík, který je ale také už zkušeným ligovým brankářem.

Článek

Lídr ligy má za sebou herní soustředění v Turecku. „Trénovali jsme na dobrých terénech a zvládli jsme stanovený program i navzdory trochu nepříznivému počasí, které tam panovalo. Hlavně jsme se střetli s výbornými soupeři, kteří nás prověřili. Myslím, že v zápasech jsme obstáli,“ hodnotil kouč, jehož svěřenci se po návratu z Turecka představili v Teplicích znovu na umělé trávě proti pražské Dukle (1:0). „Aklimatizace na domácí podmínky nebyla tak rychlá, jak bychom si představovali. Naštěstí se nikdo nezranil,“ uvedl Plíšek.

Úspěšný debut v teplickém dresu si odbyl slovenský obránce Matej Siva z Ružomberoku. „Naznačil, že pro nás může být přínosem. Jeho příchod je řešením avizovaného zesílení zadních řad a myslím, že se nám bude hodit. Je typem hráče, které jsme potřebovali,“ řekl Plíšek na adresu posily. „Pokud se do sestavy vrátí i uzdravující se Antonín Rosa, budeme schopni to vzadu uhrát a mít i krytá záda, kdyby se stabilním obráncům něco stalo,“ uvažoval trenér.

V poslední den přestupního termínu Teplice pustily na hostování do Ústí nad Labem bosenského útočníka Alena Melunoviče. „Jde o pokračující spolupráci s druholigovým klubem, odkud se nám vrátil autor jedenácti podzimních gólů Veverka. Je předpoklad, že se Melunovič v Ústí prosadí, ale záleží na něm, jak to zvládne,“ dodal Plíšek. Podobnou cestou hostování z Teplic v Ústí šli už v minulosti rovněž bosenští útočníci Edin Džeko a Aidin Mahmutovič.

Reklama

Související témata: