Hlavní obsah

Teplice se v generálce trápily hlavně se zakončením

Fotbalisty Teplic nezastihla ligová generálka v ideálním rozpoložení. Proti třetiligovému Arsenalu Česká Lípa si sice vypracovali několik dobrých šancí, ale proměnili jen jednu. Po prostřídání byl jejich výkon ještě rozpačitější, přesto to na bezproblémovou výhru 1:0 stačilo.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Libor Došek v dresu Teplic.

Článek

První zápas po návratu ze soustředění v Turecku byl pro Teplické hodně drsnou konfrontací se zimní realitou. K lezavému chladu se přidala i mlha a sněžení, což rozhodně nepřidalo už tak nasáklému trávníku a ve výsledku ani teplické ofenzivní snaze. Česká Lípa totiž zůstávala zatažená hluboko na své polovině a do větších šancí pustila Teplice až po půlhodině hry.

Doškovu dorážku jeho vlastní střely ale rozhodčí neuznali, hned vzápětí zase ostřílený brankář Meier vychytal Verbířův parádní volej po přetaženém centru. Třetí šanci během dvou minut už ale ligový lídr využil: Zoubeleho nízký centr z levé strany sice Vondrášek netrefil, za jeho zády číhající Došek už ale ano. Pak ale zase začala vládnout úporná obrana České Lípy.

Po poločase si domácí už příliš šancí nevypracovali, ale sami byli v defenzivě ještě spolehlivější a náhradní brankář Slavík nemusel čelit jediné přímé střele. Teplice si proto výhru už pohlídaly.

"Nejsem úplně spokojený s naším zakončením a rozehrávkou," přiznal po zápase kouč Jiří Plíšek, který podle sestavy stále hledá ideální složení na krajích sestavy a v útoku. "Po dnešku už mám ale o sestavě pro ligu tak z 50 až 80 procent jasno," dodal s úsměvem. Vedle dlouhána Doška se v útoku představil Vondrášek, v druhé dvojici pak mladý Veverka zastínil Mahmutoviče. Jejich výkony ale Plíšek nechtěl komentovat.

Do ligové sestavy promluví i vynucené absence. Stoper Lukáš zmešká start jara kvůli čtyřem žlutým kartám a jeho místo už dnes zaujal Matula, nějaký čas bude chybět i zraněná brankářská jednička Grigar. "Zatím je ve stavu rekonvalescence, takže se na post jedničky chystá Martin Slavík. Když to půjde dobře, mohl by být Grigar k dispozici v půlce března," uzavřel Plíšek. Do pořádku se naopak dává zraněný obránce Antonín Rosa.

Přípravná fotbalová utkání:
Teplice - Arsenal Česká Lípa 1:0 (1:0)
Branka: 30. Došek. Rozhodčí: Ipser - Příhoda, T. Beneš. Diváci: 200.
Sestava Teplic: Slavík - Vidlička (62. Gašparík), Matula, Klein, Siva - Verbíř (46. Kalivoda), Ljevakovič, Vachoušek, Zoubele (46. Stožický) - Vondrášek (46. Veverka), Došek (46. Mahmutovič). Trenér: Plíšek.
SK Kladno - Slovan Varnsdorf 4:0 (2:0)
Branky: 6. Szabo z pen., 37. Bartoš, 58. Gross, 70. Klinka. Rozhodčí: Adam.
Sestava Kladna: Tesař - Mráz, Beneš, Gross, Procházka (50. Hajník) - Lička (61. Rada) - Bartoš, Szabo, Holub (28. Zachariáš), Novotný (50. Cigánek) - Šilhan (50. Klinka).
České Budějovice - Jiskra Třeboň 0:2 (0:0)
Branky: 52. Hačka, 56. Malý. Rozhodčí: Jech.
Sestava Č. Budějovic: Kučera (46. Křížek) - Leština (62. Jasanský), Hunal, Horejš, Krob (80. Šíma) - Otepka, Černák (46. Riegel), Volešák (80. Mezlík), Hudson (46. Ondrášek) - Stráský (62. Sedláček), Meszároš (62. Laštovka).
Baumit Jablonec - Baník Sokolov 2:1 (1:1)
Branky: 5. Lafata, 80. Pekhart - 38. Studík. Rozhodčí: Bílek.
Sestava Jablonce - I. poločas: Špit - Krejčí, Huber, Drsek, Jablonský - Haurdič, Loučka, Pavlík, Kovařík - Vošahlík, Lafata.
II. poločas: Špit - Michálek, Zábojník, Huber, Jablonecký (75. Krejčí) - Jarolím, Eliáš, Valenta, Klapka, Kocourek - Pekhart.
Sigma Olomouc - Frýdek-Místek 4:1 (2:1)
Branky: 4. Petr, 7. Ordoš, 67. Navrátil, 83. Šultes - 33. Prokeš. Rozhodčí: Vysloužil. Diváci: 300.
Sestava Olomouce: Lovásik - Janotka, Dreksa, Škerle, Heidenreich (46. Machalický) - Bajer, Nuc (81. Murin) - Štěpán (61. Navrátil), Ordoš (46. Schulmeister), Kazár - Petr (46. Šultes).
FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec 1:0 (1:0)
Branka: 33. Kulič. Rozhodčí: L. Kovařík. Diváci: 450.
Mladá Boleslav: Miller - Kalina (66. Janíček), Procházka, Kúdela, Hrdlička - Zahustel (59. Táborský), Sylvestre (75. Sedláček), Opiela, Poláček - Kulič (33. Bořil), Chramosta (46. Tafat).
Liberec: Hauzr - Kelič (46. Janů), Dejmek (46. Polák), Vulin (46. Vácha, 85. Dejmek), Gebre Selassie - Frejlach, Gecov, Papoušek (81. Čorič), Dočkal - Kerič, Nezmar (7. Smetana).
Bohemians Praha - Sokol Ovčáry 1:1 (0:1)
Branky: 52. Ibe - 39. Chalupa. Rozhodčí: Hrubeš.
Sestava Bohemians Praha: Belaň (46. Rodinger) - Flachbart (65. Macháček), Lencevič, Horáček, Modeste - Demeter - Dittrich (65. Kincl), Devátý (46. Jeslínek), Dobeš, Mach (65. Grznár) - Pospíšil (46. Ibe).

Reklama

Související témata: