Hlavní obsah

Fotbalisté Slovácka chtějí rychle uniknout ze sestupového pásma

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Slovácka chtějí v jarní části sezóny co nejrychleji uniknout ze sestupového pásma. Po podzimu jsou čtrnáctí a od propasti je dělí pouhé tři body. V zimní přestávce se kvůli tomu vyzbrojili ve všech řadách. Tým posílili obránci Martin Kuncl a Tomáš Košút ze Sparty, záložník Radim Nečas z Mladé Boleslavi a makedonský útočník Ilija Nestorovski z Pobedy Prilep.

Článek

"Naším cílem je hrát v soutěži důstojnější roli. Tým má na to, aby se pohyboval okolo desátého místa," uvedl na dnešní tiskové konferenci předseda klubového představenstva Zdeněk Zemek.

Kádr Slovácka opustili v zimní přestávce Filip Racko, Jan Šimáček, Radek Görner, Michal Gonda a Peter Struhár. V přípravě mužstvo odehrálo jedenáct zápasů, z toho pouze třikrát zvítězilo a třikrát remizovalo. Hlavně v úvodu zimní přípravy výsledky ovlivnil příliv nových fotbalistů i ze zahraničí, kteří byli v klubu na zkoušku. "Čekali jsme od zahraničních hráčů, že nám zamotají hlavu. To se však nestalo," řekl sportovní ředitel Miroslav Soukup.

Slovácko hledalo hlavně stopera, který by se okamžitě zařadil do základní sestavy. "Až ve druhé fázi hledání měl jeden obránce na to, že by mohl na tomto místě hrát. Nedomluvili jsme se ale na podmínkách. Nakonec přišel Košút, který záměr naplňuje," dodal Soukup.

Trenér Josef Mazura si nad nevydařenými výsledky v přípravě hlavu příliš neláme. Uspokojilo ho kvalitní soustředění ve Velkých Losinách i herní příprava v Turecku. "Víme, že jaro nebude lehké. Čím dříve se zbavíme sestupových starostí a nebudeme pod tlakem, tím lépe," řekl Mazura. Jeho tým čeká v jarní premiéře cesta do Olomouce, kde budou chybět potrestaní Kubáň a Urbánek.

Uherskohradišťský klub podle svých informací hospodaří s vyrovnaným rozpočtem. Zemek řekl, že v závěru roku se podařilo splatit dluh sedmdesát milionů korun po předchozím majiteli Janu Řezníkovi. Podle ředitele klubu Vladimíra Krejčího má Slovácko vyřešeny i finanční pohledávky se Spartou za přestup Michala Kadlece do Leverkusenu a od Baníku Ostrava za přestup Maria Ličky do Southamptonu.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Teplice - Č. Budějovice 0 : 0 10. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články