Hlavní obsah

Fotbalisté Brna si přejí, aby nevydařená sezóna rychle skončila

Fotbalisté Brna vstoupí do jarní části první ligy s jedinou myšlenkou: mít zbytek sezóny co nejrychleji za sebou. Po nevydařeném podzimu jsou až na dvanáctém místě, přesto se však sestupu neobávají. Naopak podle ředitele klubu Pavla Mokrého chtějí Brňané během dvou až tří let bojovat o příčky v pohárové Evropě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Souboj dvou zkušených matadorů. Brněnský Polách (vlevo) s Markem Kinclem z Bohemians Praha

Článek

"Nevydařil se nám podzim. Musíme co nejdříve stabilizovat tým, zklidnit situaci a změnit na jaře naše umístění k lepšímu. Jiné cíle momentálně nemáme," uvedl Mokrý na dnešní tiskové konferenci.

V zimní přestávce kádr posílili brankář Martin Poláček, obránce Martin Husár, záložníci Filip Chlup, Lukáš Křeček a útočníci Andrej Hodek s Janem Kalabiškou. "Nemůžeme se bavit vyloženě o posilách. Přivedli jsme hráče, kteří mají herní potenciál a prostor na to, aby se posilami stali," řekl sportovní ředitel klubu Karel Večeřa, podle jehož slov nebylo hledání nových hráčů snadné. Vedení se prý poučilo z chyb při angažování například brazilských fotbalistů.

"Limitujícím faktorem bylo naše postavení v tabulce. Český fotbalista má touhu hrát v první řadě v zahraničí. Většinou jsme od oslovených hráčů slyšeli, že si ještě počkají, jak dopadneme letos v lize. Potom jsou ochotni se k jednání vrátit," uvedl Večeřa.

V zimní přípravě si vedli Brňané úspěšně. Z osmnácti zápasů pouze dvakrát prohráli, třikrát remizovali a ze třinácti duelů vyšli vítězně. "Zhodnocení ale udělá až jarní část první ligy. Tým se výrazně obměnil, mezi posily počítám i návrat uzdraveného obránce Trousila. Zvýšila se konkurence," řekl trenér Miroslav Beránek. Zvýšení počtu ofenzivních hráčů vedlo Beránka ke zkoušení herní varianty se třemi útočníky. "Na podzim stříleli většinu branek Došek s Rabušicem. Chceme být v ofenzivě produktivnější. Při přechodu do obrany ještě musíme vychytat problémy," nastínil Beránek úskalí nového rozestavení.

Oproti podzimu změnili Brňané i domácí hrací dny, místo neděle budou nastupovat v sobotu. "Změna vyplynula z internetového hlasování fanoušků. Těm vyhovoval nejvíce pátek, který ale není hracím dnem. Na druhém místě byla sobota a teprve potom neděle," vysvětlil předseda představenstva klubu Karel Jarůšek.

Reklama

Související témata: