Hlavní obsah

Ve fotbalové Plzni chtějí udržet páté místo, nejlepší v historii

PLZEŇ

Fotbalisté Viktorie Plzeň si před jarním startem nedávají za cíl útok na místa, která by znamenala vstup do pohárové Evropy, přestože by je k tomu pátá příčka po podzimu mohla svádět. Trenér Pavel Vrba bude rád, když se jeho týmu podaří udržet pozici po podzimu. Páté místo Viktoria vybojovala jen v roce 1994 a byl to nejlepší výsledek v historii české ligy.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Radost hráčů Plzně po vyhraném zápase v Jablonci.

Článek

"Nikdo nás netlačí do úkolů jako třeba skončit do třetího místa či vyhrát pohár. Ale jsme tým ambiciózní a ničemu se nebráníme. V žádném případě ale nechceme tým svazovat, i když kvalita, abychom bojovali o ty vyšší příčky, tu je," zdůraznil Vrba.

V plzeňském kádru došlo v zimní pauze k minimu změn. "Rozhodli jsme se, že půjdeme spíše cestou doplňování o mladé talentované hráče a stabilizací kádru. A třeba Darida se ukázal velmi dobře a dostane příležitost," vyzdvihl devatenáctiletéo záložníka, kterého vytáhl z třetiligového béčka.

V přípravě ho potěšilo, že střelecky se prosazovali útočníci. "Po podzimu jsme hledali střelce. Nikdo sice nedal v přípravě deset gólů, ale Vaněček, Bakoš a Střihavka se trefili čtyřikrát. A to jsou všichno útočníci," ocenil Vrba.

Z herního soustředění ze Španělska se Viktoria vrátila až týden před začátkem ligy. "Hlavně zápas se Spartakem Moskva snesl vyšší měřítko. V něm jsem spokojen s herním projevem, škoda, že jsme neuhráli remízu, což by byl velký úspěch. Při výhře s dánským Randers jsem byl spokojen s prvním poločasem, se Záporožím s druhým," řekl Vrba.

Kapitán plzeňského týmu Pavel Horváth míní, že mužstvo je připraveno kvalitně. "A taky věříme, že nás fanoušci budou povzbuzovat a že je budeme bavit fotbalem," řekl za všechny hráče Horváth.

Reklama

Související témata: