Hlavní obsah

Krajčík doufá ve slovenské Nagano

PRAHA

Po porážce Slováků od českého týmu v základní skupině olympijského hokejového turnaje si to Matej Krajčík v kabině Slavie musel pořádně vytrpět. Teď může chodit s nosem nahoru. „Adam Hloušek mi říkal, že může dojít na slovenské Nagano, tak třeba to tak dopadne,“ říkal slovenský fotbalista.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fotbalista Slavie Matej Krajčík

Článek

Mezi Slováky a Čechy ve Slavii panuje v tomto směru přiměřená rivalita. „Když jsme se dneska objímali, všichni na nás zírali,“ usmíval se Krajčík, jenž má v týmu ještě další dva slovenské parťáky, Seneckého a Grajciara. A také slovenskou fyzioterapeutku Denisu Bohiňákovou. Ta před nedávnem u hokejové reprezentace pracovala, takže si hned ráno s některými slovenskými hokejisty telefonovala.

Když Krajčík vtrhl do kabiny, hned začal křičet „Slovenské Nagano“. A většina Čechů jen tiše záviděla... „Není to tak, že bychom se nějak moc vytahovali. Myslím, že si přejeme navzájem. Dlouho jste v hokeji měli navrch vy, teď zase trošku my...“

V noci na čtvtek neponocoval, čtvrtfinálovou spanilou jízdu Slovenska sledoval asi od 7 hodin. „Je to pro nás veliký úspěch. Zabrali jsme ve fotbale, teď jsme něco dokázali i v hokeji a uvidíme, jak dlouhé to bude mít trvání,“ nechtěl z toho dělat vědu.

K největším hokejovým fanoušků v řadách Slavie patří podle něj stoper Vomáčka. „Teď je zraněný, tak předpokládám, že na dnešek vůbec nespal a viděl všechny zápasy. Ale výsledky sleduje celá kabina,“ prozradil, ale cizince typu Ragueda, Naumova či Lafranceho určitě na mysli neměl...

V semifinále hrají Slováci v noci z pátku na sobotu proti Kanadě. „Myslím, že budeme hrát na ledě pořád pět proti sedmi. Fanoušci na jejich straně, možná i rozhodčí, a samozřejmě kvalita. Kanaďané jsou jasným favoritem. Zvlášť, když jsem viděl výsledek, jak spráskali Rusko. Ale my přejeli Švédy a taky nám nikdo moc nevěřil. Oni do zápasu s námi skoro nedostávali góly a my jim dali čtyři,“ tvrdil obránce Slavie.

Jeho tým vstoupí do ligy v sobotu večer na Strahově proti střížkovským Bohemians, slovenská hokejová reprezentace hraje s Kanadou brzy ráno. „V půl čtvrté vstávat nebudu, to bych pak byl vyřízený na zápas. Ale budu si přát, aby nejdřív vyhráli hokejisti a pak večer my,“ dodal Krajčík.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články