Hlavní obsah

Brno - Ostrava 1:1Rozhodčí neuznali Brnu gól, i proto jen remizovalo s Ostravou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Neuwirth 0 : 1
80. Dostálek 1 : 1

BRNO/OSTRAVA

Fotbalisté Ostravy remizovali v dohrávce 19. kola české nejvyšší soutěže na hřišti Brna 1:1. Baník šel do vedení v 52. minutě, kdy se hlavou prosadil Aleš Neuwirth. Bod pro Brno zařídil deset minut před koncem zápasu Richard Dostálek. Rozhodčí však Brnu upřeli regulérní gól. Na začátku druhého poločasu střelu Kalabišky vykopával až zpoza brankové čáry obránce Neves, sudí však situaci posoudili chybně a ve hře se pokračovalo. Baník je po remíze čtvrtý, Brno desáté.

Foto: Igor Šefr, ČTK

René Bolf z Ostravy (vpravo) stíhá Michaela Rabušice z Brna.

Článek

Oba týmy musely po výhrách v minulém kole sáhnout ke změnám v sestavě. Brno postrádalo zraněné Dvorníka a Hodka, Baníku chyběli středopolař Marek a Mičola. Brňané zahrozili hned ve druhé minutě: po úniku z levé strany Kalabiška načechral míč před branku a Rabušic levačkou jen těsně minul. Iniciativněji si v úvodních dvaceti minutách počínali domácí fotbalisté, jejich aktivita jim ale vynesla pouze územní převahu bez vyloženějších šancí.

Ostrava spoléhala na svou největší zbraň, rychlé protiútoky. V 11. minutě Strnad z hranice trestného území mířil vedle a o deset minut později hlavičku obránce Nevese po rohovém kopu chytil brankář Bureš. I když duel nepostrádal solidní tempo, často končily v citelném chladu akce na nepřesnostech.

Lička ve výborné šanci minul

Snahy o proniknutí do větší blízkosti branky končily v přehuštěném prostoru, nakopávané míče většinou sbírali stopeři Baníku Neuwirt a Bolfem. Nejvíce práce měl ostravský brankář Baránek ve 26. minutě, kdy s námahou vyrazil střelu Rabušice. Brňanům naopak zatrnulo šest minut před koncem poločasu, kdy Varadi našel přesnou přihrávkou volného Ličku. Ten si zpracoval míč na prsou a jeho střela z necelých patnácti metrů šla vedle.

Stejně jako v prvním poločase měli Brňané i po přestávce blízko ke skórování brzy po úvodním hvizdu. Po rozehraném trestném kopu se míč odrazil ke Kalabiškovi, jehož tvrdou ránu levačkou vykopnul až zpoza brankové čáry obránce Neves. Ale kouč domácích Miroslav Beránek se rozčiloval marně, gól uznán nebyl.

Lukešův centr zužitkoval Neuwirth

Ve druhém poločase spoléhali hosté mnohem častěji na bleskové protiútoky. Po jednom z nich v 52. minutě si Baník vybojoval trestný kop. Ten rozehrál Lukeš do chumlu hráčů, na míč si vyskočil nejvýše Neuwirth a hlavou vstřelil vedoucí branku.

Brňané ve snaze o vyrovnání zvýšili útočnou aktivitu, převaze však chybělo přesnější zakončení. Baník navíc každou chybu protivníka pohotově trestal bleskovým protiútokem. V 68. minutě střídající Vydra trefil tyč, o minutu později na druhé straně zahrál obránce Neves rukou v trestném území, rozhodčí Adámek ale volání po pokutovém kopu nevyslyšel.

Na rozdíl od prvního poločasu měla hra mnohem větší tempo i vzruch. Baník mohl čtvrt hodinu před koncem zvýšit náskok, ale Varadiho střelu i následnou dorážku z bezprostřední blízkosti stačil Bureš dvakrát vyrazit. Odměny za bojovnost se dočkali Brňané deset minut před koncem, kdy přetížená obrana hostů chybovala a sérii nahrávek zakončil Dostálek, který z bezprostřední blízkosti poslal míč do sítě. V závěru mohly oba týmy ještě rozhodnout o vítězství, vyznamenali se ale brankáři Bureš a Baránek.

Dohrávka 19. kola první fotbalové ligy:
1. FC Brno - FC Baník Ostrava 1:1 (0:0)
Branky: 80. Dostálek - 52. Neuwirth. Rozhodčí: Adámek - Večeřa, Gallo. ŽK: Neuwirth, Greguš. Diváci: 4055.
Brno: Bureš - Jílek, Huška, Trousil, Husár - Dostálek, Křeček, Polách - Rabušic (58. Okleštěk), Došek, Kalabiška. Trenér: Beránek.
Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Neves - Lukeš, Greguš, Lička - Varadi (78. Kraut), Strnad (46. Vydra), Zeher. Trenér: Koubek.
Odehrané zápasy 19. kola fotbalové ligy:
Sobota:
Slavia - Teplice 0:0on-line
Neděle:
České Budějovice - Liberec 1:1on-line
Branky: 77. Otepka - 68. Vulin.
Jablonec - Kladno 1:0on-line
Branka: 35. Jarolím.
Plzeň - Bohemians 1905 3:0on-line
Branky: 22. Rychlík vlastní, 27. Ševinský, 90. Krbeček.
Bohemians Praha - Slovácko 1:1on-line
Branky: 15. Ibe - 8. Fujerik.
Mladá Boleslav - Sparta 1:2on-line
Branky: 27. Kulič - 87. Kušnír, 90.+2 Sionko.
Olomouc - Příbram 3:1on-line
Branky: 12. Nohýnek vlastní, 62. a 65. Šultes - 40. Hušbauer.

Reklama

Související témata: