Hlavní obsah

Slavia chce trest pro teplického Matulu a stěžuje si na sudího

PRAHA

Vedení fotbalové Slavie Praha podalo podnět k disciplinárnímu řízení s teplickým hráčem Milanem Matulou, jenž se v sobotním utkání 19. kola srazil hlavou s Petrem Jandou. Slavii se nelíbí, že byl Matulův zákrok ohodnocen pouze žlutou kartou, a proto také podala protest ke komisi rozhodčích proti výkonu hlavního sudího Miroslava Zelinky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalista Slavie Petr Janda (vpravo) svádí souboj se soupeřem z týmu Bohemians Praha. Ilustrační foto.

Článek

Podle názoru Slavie se Matula dopustil hrubého faulu. "Střet vyplynul z absolutní bezohlednosti k možným následkům vůči soupeři. Matula šel do souboje bez možnosti hrát míč a s jednoznačným úmyslem srazit Jandu a následně ho vážně zranil," uvedlo vedení klubu na svých webových stránkách.

Slavia ve svém podnětu žádá disciplinárku o potrestání Matuly, přičemž poukazuje na fakt, že se u tohoto hráče nejedná o první provinění. Ve 2. kole této sezóny se dopustil hrubého faulu a obdržel rekordní trest ve výši osmi zápasů.

Protest proti rozhodčímu odůvodňuje Slavia tím, že zákrok Matuly na Jandu nepotrestal Zelinka červenou kartou, a tím zásadně ovlivnil další průběh zápasu. Slavia se obrátí na předsedu komise rozhodčích ČMFS se žádostí o vysvětlení o způsobu rozhodování o osobních trestech v případech nebezpečných faulů, které doloží příslušnými videozáznamy.

"V zájmu českého fotbalu jistě není sčítat po každém kole počty zraněných hráčů. Jsme jednoznačně pro to, aby byli chráněni technicky vybavení fotbalisté a nikoliv ti, kteří se dopouštějí hrubých faulů s cílem zranit svého soupeře," píší v prohlášení úřadující čeští mistři.

Reklama

Související témata: