Hlavní obsah

Tepličtí fotbalisté měli negativní testy a v sobotu mohou hrát

Fotbalisté Teplic mohou nastoupit k sobotnímu utkání 3. kola první ligy proti Slovácku. Během reprezentační přestávky se minulý týden v severočeském týmu objevil u jednoho hráče koronavirus, čtvrteční testy celého mužstva ale byly negativní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplice mohou v lize nastoupit.

Článek

"Náš tým včera dle protokolu LFA a ministerstva zdravotnictví absolvoval opakovaný test na covid-19. V rámci tohoto testu byli všichni jeho účastníci negativní, takže nic nebrání sehrání utkání se Slováckem, které na Stínadlech startuje v sobotu v 17:00," uvedli Tepličtí na twitteru.

Nemoc u jednoho hráče odhalily kontrolní testy, kterým se klub podrobil před týdnem v pátek poté, co se minulou středu koronavirus objevil u člena realizačního týmu. Podle médií byl nakaženým masér Eduard Poustka, jenž kvůli tomu musel opustit sraz české reprezentace, pro kterou také pracuje.

Identita nemocných se v Česku běžně nezveřejňuje. Kdo je nakaženým hráčem, Severočeši neuvedli, popřeli ale spekulace, že se jedná o záložníka Pavla Moulise.

Prvoligové celky musí nově od začátku této sezony absolvovat před každým kolem testy, kterých se účastní nejen hráči, ale i členové realizačního týmu. Náklady na odběry si hradí kluby.

Reklama

Související témata: