Hlavní obsah

Plzeň - Příbram 3:1Destrukci Příbrami řídil v Plzni Horváth

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Kolář 1 : 0
67. Bakoš 2 : 0
82. Horváth 3 : 0
90. Wágner 3 : 1

PLZEŇ

Fotbalisté Příbrami sice sehráli v první půli v Plzni vyrovnanou partii, ale ve druhé dostali ostudný výprask. Domácí ofenzivu dirigoval fantasticky hrající Pavel Horváth.

Článek

Domácí začali velmi z volna, čemuž se hosté s chutí přizpůsobili. Občas sice naznačili pokus o rychlý protiútok, ale pomalý Jirouš, jemuž se míč pletl pod nohama, nemohl Daňka ohrozit. Spíš ho rozesmál svoji neobratností. První nebezpečnější pokus domácích přišel z kopačky Horvátha, ale plzeňský odchovanec Krbeček se v příbramské brance nenechal překvapit.

Po čtvrt hodině vymyslel první fotbalovou akci Pilík. Milimetrovou přihrávkou našel Hušbauera, ale ten tváří v tvář Daňovi pálil nepochopitelně vedle. Tím na dlouhé minuty skončil fotbal. Hráči se pohybovali mezi šestnáctkami a předháněli se v tom, kdo lépe přihraje soupeři nebo pustí do zázemí lehčí míč. V pouťovému tempu pak vynikal Jirouš.

A tak diváci zatleskali alespoň Radovu dalekonosnému, leč nepřesnému pokusu. Podobně si vedl dvakrát i Horváth. Krbeček se později vyznamenal, když vychytal teč Koláře, který usměrnil do horního rohu branky Rajtoralovu přihrávku. Radovi pak ve slibném průniku utekl míč za čáru... Po další akci Rajtorala opět zasáhl výborně Krbeček.

V úvodu druhé půle zatlačili domácí hosty do jejich šestnáctky, ale ze série tří rohových kopů se dostali do jediné šance, kterou ale vyřešil Krbeček. Domácí se přeci jen dočkali. Ve 49. minutě Kolář nejprve vyškolil příbramskou obranu, a pak parádním obloučkem přehodil Krbečka, který se nepochopitelně vysunul za malé vápno. Po další pěkné akci Plzně a přihrávce Koláře, protáhl Krbečka Rezek.

Tlak Plzně pokračoval a Kolář sebral míč obránci soupeře a šel sám na Krbečka, který ho tentokrát vychytal a skvěle si vedl i v souboji s Lecjaksem. Fantasticky pak vyškrábl Radovu hlavičku po přímém kopu Horvátha. Příbram v té době na trávníku neexistovala. A tak v 67. minutě přišel další trest, když si v šestnáctce na Horváthův centr naběh Bakoš a hlavou nedal Krbečkovi šanci. Vzápětí Horváthův volej po další parádní akci vyhlavičkoval Plašil.

Plzeňské útoky se valily jako tsunami na příbramskou branku. V další šanci se ocitl Kolář, ale nejlepší hráč hostí Krbeček ho opět vychytal. Plzeňské parádní představení korunoval nádhernou střelou z pětatřiceti metrů z trestného kopu Horváth. Krbeček byl opět daleko z branky. Hosté už jen snížili po rohu Wágnerem.

Pavel Vrba (Plzeň): „V první půli jsme nehráli dobře, chyběly nám pohyb a lehkost. Nejlepší na hřišti byl v první půli plzeňský hráč Krbeček, ale ten, co stál v brance Příbrami. V poločase jsem musel zvednout hlas. Snad to pomohlo. Gól jsme dali tečovanou střelou. To nás zvedlo, spadla z nás křečovitost. Byli jsme rychlejší i pohyblivější. Měli jsme víc prostoru, přidali dva góly, ale další tři šance nám ještě Krbeček vychytal. Zbytečně jsme inkasovali po chybě v závěru. Chyběli dva obránci, napravo šel Rajtoral, kde vznikla první šance hostí, ale pak hrál dobře. Byl schopný jít do protiútoku. Nechtěl jsem moc rozhodit mužstvo.“

Karol Marko (Příbram): „Z V iktorie šel strach, dostala se výborné formy a pohody. Museli jsme přizpůsobit hru, víc jsme se soustředili na defenzivu. Plzeň je rychlá v přechodu do otevřené obrany. Máte také silné standardní situace a hlavně Horvátha. Dobře jsme šli do soubojů, ale byl rozdíl v technické dovednosti domácích a naší. Oni mají rychlé hráče s míčem. Pokrýt je se nám dařilo v první půli. Po změně stran nás otevřeli laciným gólem, před nímž jsme mohli situaci vyřešit. Pak už byli domácí na koni. Byli sebevědomí, dovolí si věci v rychlosti, není tam křeč. Domácí vyhráli zaslouženě. My jsme alespoň snížili. Ale naše mini série bude pokračovat v poháru.“

FC Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram 3:1 (0:0)
Branky: 49. Kolář, 67. Bakoš, 82. Horváth - 90+1. Wágner. Rozhodčí: Příhoda - Moudrý, Štěrba. ŽK: Rezek, Petržela, Navrátil - Krbeček, Klesa. Diváci: 3882.
Plzeň: Daněk - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Lecjaks - Horváth (90. T. Krbeček), Rada - Petržela, Kolář (77. Jiráček), Rezek - Bakoš (86. Vaněček). Trenér: Vrba.
Příbram: L. Krbeček - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Šmejkal - Fantiš (75. Klesa), Hušbauer, Borek, Pilík - Rodriguez (67. Wágner), Jirouš. Trenér: Marko.

Reklama

Související témata: