Hlavní obsah

Jablonec - Sparta 0:0Sparta remizovala v Jablonci, vedení si tedy udržela

JABLONEC

Třetí hostil prvního, ale žádné velké představení to ve šlágru 21. ligového kola nebylo. Fotbalisté Sparty uhráli na jablonecké Střelnici bezbrankovou remízu, takže atak domácího týmu odrazili a zůstávají v čele tabulky Gambrinus ligy. Zápas mohl rozhodnout jablonecký Pekhart, trefil však jen tyč prázdné branky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparťan Ondřej Kušnír si kryje míč před Petrem Pavlíkem z Jablonce

Článek

Pořádné překvapení přineslo představení základních sestav. V brance domácích kvůli bolavému úponu chyběl zkušený Špit, a tak musel ve šlágru kola mezi tyče ligový novic Frydrych. Hned po prvním rohu vznikl před jeho brankou nebezpečný závar, o chvíli později pak Sionko připravil šanci pro Wilfrieda. Jablonec odpovídal rychlým přechodem do útoku, hosté však byli v úvodu zápasu nebezpečnější. Brabec hlavičkoval po přímém kopu těsně vedle a při velké šanci Sionka už musel Frydrych vytáhnout první velký zákrok.

Jablonec se opíral o tvořivého Jarolíma, který dělal Pražanům velké problémy. Za fauly na něj viděli žluté karty Hoheneder i Kušnír. A byl to také Jarolím, kdo měl ve 35. minutě na hlavě největší šanci domácích. Do podobné se minutu na to hnal také Pavlík, jeho střelu však obránci zblokovali. A když pak sparťan Sionko nevyužil toho, že na něj jablonecká defenziva zapomněla, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Druhý poločas provázela řada nepřesností, takže šance se rodily jen těžko. Jako by všem aktérům na trávníku bezbranková remíza vyhovovala. Kušnírův střílený centr Frydrycha jen vystrašil, stejně jako dotírající hlavičkář Wilfried. Sparta zkusila pár rychlých brejků, ale jablonecký gólman byl u míče vždycky dřív.

Všechno mohl změnit domácí žolík Pekhart. Střídající útočník si v 77. minutě zaběhl za obranu, zbavil se brankáře Blažka, ale když se tísněn obráncem hnal vstříc prázdné svatyni, neuvěřitelně trefil jen tyč... Namlsaný Jablonec vzápětí pustil do tutovky také Kušníra, ani on však nabídky nevyužil. Gól tedy ve šlágru nepadl.

"Bod se Spartou bereme, nepřejráli jsme ji. Pekhart mohl rozhodnout a trochu šanci podcenil. To mu samozřejmě vytknu, ale žádný řev nebude. Je to mladý hráč a snad se poučí, že už nikdy žádnou takovou šanci nepodcení," konstatoval jablonecký kouč František Komňacký.

"Bojovné a kvalitní utkání. Oba soupeři si vytvořili šance, ale obrany měly navrch. Nevzdaly se ani ve chvíli, kdy šel Pekhart sám na branku - gól nedal díky skvělému zákroku Brabce," poukázal sparťanský kouč Jozef Chovanec.

Baumit Jablonec - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Jech - Zlámal, Koval. ŽK: Loučka - Hoheneder, Kušnír. Diváci: 5232.
Jablonec: Frydrych - Zábojník, Huber, Drsek, Jablonský - Haurdič (67. Pekhart), Jarolím (90. Michálek), Pavlík (88. Eliáš), Loučka, Kovařík - Lafata. Trenér František Komňacký.
Sparta: Blažek - Kušnír, Řepka, Brabec, Pamič - Sionko, Žofčák (90. Hejda), Hoheneder, Kucka (81. Vacek), Kadlec (74. Lačný) - Wilfried. Trenér Jozef Chovanec.

Reklama

Související témata: