Hlavní obsah

Krbeček litoval trojky „doma“ v Plzni

Karel FeltPrávo

Nejlepším hráčem Příbrami byl ve středu večer ve Štruncových sadech plzeňský odchovanec, gólman Lukáš Krbeček. Dostal sice tři góly, ale nejméně pět dalších domácím chytil... „Co je to platné. Tři jsem dostal a zrovna ve Štruncákách. A to proti mně brácha Tomáš nastoupil až v poslední minutě... na něj už vůbec neumím. Sice jsem si parádně zachytal, ale rád bych už příbramských klukům pomohl nulou na svém kontě,“ posteskl si plzeňský brankář v příbramských službách.

Článek

Trochu pookřál, když uslyšel slova chvály... „Byl to nejlepší hráč na hřišti, a to z obou týmů,“ zdůraznil Pavel Horváth, kapitán Viktorie. „Příbram jednoznačně podržel Krbeček, který nám vychytal spoustu šancí,“ přidal se kouč Plzně Pavel Vrba.

„Taková slova těší, ale prohráli jsme 1:3, a to vypovídá,“ krčil rameny skromně Krbeček. na zemi ho držel i výrok příbramského trenéra Karola Marka: „Nejlepší... On je v bráně od toho, aby chytal. Dejme tomu, že devět střel chytil dobře, ale tu od Horvátha z takové dálky...“ Krbeček chybu přiznal... „Podcenil jsem situaci, myslel jsem, že míč letí přes břevno. To mrzí, takový gól. Maže totiž to, co se vám povede v průběhu zápasu.“

Příbram ve druhé půli ve Štruncových sadech propadla. „To nebyl výpadek, ale náš problém, protože jsme to prostě nezvládli. Plzeň se rozjela. Ona má výborné individuality, které ve fotbale rozhodují. Je důležité, když takových hráčů máte v mužstvu víc, než nosičů vody. Oni byli lepší rychlostně a hlavně technicky,“ konstatoval příbramský trenér.

„Z Viktorie šel strach, dostala se výborné formy a pohody. Museli jsme přizpůsobit hru, víc jsme se soustředili na defenzivu. Plzeň je rychlá v přechodu do otevřené obrany. Máte také silné standardní situace a hlavně Horvátha. To rozhodlo. Naše mini série s Plzní ale nekončí, ještě se potkáme ve čtvrtfinále domácího poháru, a to budou dva úplně jiné zápasy,“ zdůraznil Marko s tím, že se musí jeho tým soustředit na obrannou fázi, aby se nenechal tak rozložit, jako ve Štruncových sadech.

Nad dotazem, zda ho neděsí jediný bod z jarní části ligy odmítavě zakroutil hlavou: „My máme čtyři. Musíte počítat i šestnácté kolo, kdy jsme porazili Kladno. A celkem jich máme čtyřiadvacet. Takže mě nic neděsí, ve fotbale určitě ne. A jestli mě něco děsí, tak aby mě někde neporazilo auto.“

Reklama

Související témata: