Hlavní obsah

Pekhart se korunoval králem dřeváků, zahodil nemožné

Roste z něj velký útočník, proto ho Jablonec z Tottenhamu senzačně vykoupil. Středeční šlágr fotbalové ligy si ovšem dvacetiletý Tomáš Pekhart za rámeček nedá. Měl Spartu na lopatě, jenže tisíciprocentní šanci před prázdnou brankou neuvěřitelně zahodil. Teď aby se bál silvestrovského sestřihu největších fotbalových dřeváků...

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Tomáš Pekhart mohl Jablonec poslat do čela ligy. Jenže neposlal...

Článek

O víkendu coby náhradník vystřelil Jablonci tři body v Příbrami. A jako žolík měl doma skolit i Spartu. Po deseti minutách na hřišti si Tomáš Pekhart zaběhl za obranu a po kolmém pasu se řítil sám na Blažka. Sparťanského gólmana obešel, takže na něj zívala už jen prázdná branka. Tutový gól, ovšem jablonecký útočník neuvěřitelně trefil jen tyč...

„Měl to být jasný gól, mrzí mě to. Erich Brabec mi do střely v poslední chvíli vložil nohu, proto míč trefil jen tyč,“ líčil smolař večera.

Byl to pikantní mikrosouboj dvou exslávistů, kteří se společně radovali z posledního titulu sešívaných. Zkušený stoper Brabec nakonec ve zcela ztracené situaci ještě dokázal mladého útočníka rozhodit. „Nedal to díky skvělému zákroku Brabce,“ poukázal letenský kouč Jozef Chovanec.

„Sám nevím, jak ta situace vyplynula. Dostal jsem se před gólmana a chtěl mu to dát mezi nohy. To se povedlo, ale balón jsem netrefil s dostatečnou razancí, aby skončil v bráně. Tak jsem za ním běžel. V momentě, kdy jsem to dokopával do brány, Erich Brabec do střely dal nohu a šlo to do tyče,“ krčil Pekhart rameny.

Mohl jsem rozhodnout, litoval nešťastník

„Mladý kluk, to se mu stane ještě mockrát. Byla to klika, že jsem stačil naši chybu napravit. Tou dobou už jsme mohli dávno vést. Ale je dobré vést po utkání v Jablonci ligu o dva body,“ konstatoval Brabec.

Pekhart mohl Jablonec minimálně na den poslat do čela tabulky. „Gólem to určitě skončit mělo. Rozhodl by utkání, mohli jsme mít důležité tři body. Situace v tabulce se od středy mohla vyvíjet úplně jinak. To si v kabině něco vyslechnu...“ bylo jasné nešťastníkovi.

„Trocha podcenění situace tam z Tomášovy strany bylo. Ohlédl se, viděl, že jde sám. Vytknu mu, že ve chvíli, kdy se zápas láme, měl mužstvu více pomoci. Ale žádný velký řev nechystám. Od kapitána a starších hráčů už jistě slyšel své,“ ujišťoval jablonecký trenér František Komňacký. „Je to mladý hráč, počítáme s ním. Třeba mu to v životě pomůže, aby už nikdy takovou šanci nepodcenil,“ zadoufal Komňacký.

Reklama

Související témata: