Hlavní obsah

Kladno - Olomouc 2:3Kladno prohrálo doma s Olomoucí 2:3 a zůstává poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Procházka 1 : 0
50. Šultes 1 : 1
54. Schulmeister 1 : 2
60. Holub 2 : 2
73. Rossi 2 : 3

KLADNO

Kladenští fotbalisté dali na jaře poprvé dva góly, ale na body to v zápase s Olomoucí stejně nestačilo. Poslední tým tabulky po divoké přestřelce ve druhém poločase prohrál 2:3. Sigma tak přerušila černou sérii ve vzájemných zápasech s Kladnem, s nímž čtyřikrát po sobě vyšla naprázdno. O góly vítězů se podělili Šultes, Schulmeister a Rossi, za domácí se trefili Procházka a Holub.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Trenér Sigmy Zdeněk Psotka

Článek

Kladno se poprvé na jaře vrátilo z vyhřívaného Strahova na svůj stadion, ale trávník byl hodně hrbolatý. Olomoucký trenér Zdeněk Psotka po debaklu na Spartě a domácí prohře s Mladou Boleslaví nenechal v sestavě kámen na kameni a hosté hned v úvodu ukázali, že se nechtějí vracet s prázdnou. První pěknou fotbalovou akcí byl však pas domácího Zoubka na Procházku, jehož však stačil olomoucký gólman Blaha po včasném vyběhnutí zastavit.

Sigma spoléhala na rychlé protiútoky i na střelbu z dálky, o niž se pokusil Štěpán. Ve 34. minutě vystrašil domácí Hubník po chybě Strnada. Místo očekávaného centru se pokusil překvapit brankáře Tesaře, ale branku těsně minul.

Po přestávce začaly padat góly. Ve 49. minutě se na pravé straně uvolnil důrazný Bartoš, poslal přízemní centr před branku, kde měl nehlídaný Procházka snadný úkol. Z vedení se ale domácí radovali jen pár sekund. Hned po výkopu se míč dostal k Šultesovi a ten pohotově z otočky vyrovnal.

Za další čtyři minuty bylo pro domácí ještě hůře. Z vlastní poloviny vyslal Komárek dlouhým pasem za obranu Schulmeistera, který si míč zpracoval a podél brankáře namířil přesně k pravé tyči. Rušnou čtvrthodinku zakončili domácí druhým gólem. Hrubého nedorozumění stoperů Dreksy s Komárkem pohotově využil Holub a po přihrávce Šilhana vyrovnal.

Rozhodnutí padlo v 73. minutě. Po přímém kopu prodloužil míč Komárek a Rossiho hlavičku vyrážel brankář Tesař podle asistenta rozhodčího až za brankovou čarou. Kladno si tak připsalo už pátou prohru za sebou.

SK Kladno - Sigma Olomouc 2:3 (0:0)
Branky: 49. Procházka, 60. Holub - 50. Šultes, 54. Schulmeister, 73. Rossi. Rozhodčí: Jílek - Vysloužil, Lakomý. ŽK: Holub, Beneš, Bartoš - Kaščák, Blaha, Nuc. Diváci: 2054.
Kladno: Tesař - Mráz, Beneš, Gross, Procházka - Bartoš, Holub (82. Zachariáš), Strnad (34. Lička), Zoubek - Šilhan, Tatanašvilli. Trenér: Hřídel.
Olomouc: Blaha - Janotka, Dreksa, Komárek, Machalický - Bajer, Kaščák, Rossi, Schulmeister (88. Petr) - Hubník (38. Šultes), Štěpán (74. Nuc). Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: