Hlavní obsah

Slovácko - Budějovice 1:0Slovácko porazilo brankou Ondřejky Budějovice 1:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
62. Ondřejka 1 : 0

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Přesná střela Václava Ondřejky v 62. minutě zápasu zajistila fotbalistům Slovácka vítězství nad Českými Budějovicemi 1:0. Hosté za celý zápas vážněji neohrozili brankáře Filipka a v tabulce klesli na 14. místo, když je přeskočil právě jejich přemožitel.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Úspěšný střelec Václav Ondřejka ukrytý v chumlu slavících spoluhráčů ze Slovácka po trefě do sítě Slavie.

Článek

Svou úrovní utkání odpovídalo postavení obou týmů ve spodní části tabulky. Slovácko se sice snažilo hrát útočně, jenže proti soustředěné obraně soupeře se jen těžko prosazovalo. Jedinou vážnější šanci měl už po pěti minutách po Zelenkově kolmé přihrávce Nestoroski, jenž ale sólový útok zakončil střelou do nohou brankáře Kučery.

V dalším průběhu už sice domácí fotbalisté měli častěji v držení míč, počínali si však dost bezradně. Složité kombinace do šířky postrádaly přesnější finální přihrávku, nakopávané centry do trestného území odvraceli s přehledem budějovičtí zadáci a střelecké pokusy z větší vzdálenosti mířily do náruče dobře postaveného Kučery.

Budějovice se sice v úvodu zápasu pokoušely o ofenzivnější herní pojetí, většinou ale zůstalo pouze u útočných náznaků. Také proto, že na hrotu útoku zůstal osamocený Meszároš a křídelní akce končily u domácích stoperů Korduly a Košúta.

V samém závěru poločasu zahodil Nestoroski další vyloženou šanci, když se podruhé ocitl sám před Kučerou. Jeho pokus z bezprostřední blízkosti stačil brankář vyrazit a stejným způsobem si poradil i s následnou dorážkou.

Po změně stran se sice pokoušelo Slovácko oživit hru ve středu pole, ale jeho hra se zlepšila až po příchodu Fujerika, který vystřídal trápícího se Zelenku. Čekání na gól ukončil v 62. minutě Ondřejka. Perůtkova střela z vetší vzdálenosti se odrazila od budějovických zadáků ke Švancarovi, jenž míč přiťukl Ondřejkovi. Na jeho střelu z hranice trestného území přesně k tyči nestačil brankář Kučera reagovat.

Budějovičtí fotbalisté po inkasovaném gólu otevřeli hru, a ta na rozdíl od předcházejícího nezáživného představení dostala spád. Takticky dobře hrající Slovácko už ale soupeře do vyložené šance nepustilo a těsné vítězství uhájilo.

1. FC Slovácko - SK Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)
Branka: 62. Ondřejka. Rozhodčí: Adámek - Chytil, Hojsík. ŽK: Valenta - Krob. Diváci: 4928.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Kordula (54. Valenta), Košút, Kubáň - Ondřejka, Abrahám, Zelenka (59. Fujerik), Perůtka - Nestoroski, Švancara (87. Cleber). Trenér: Mazura.
Č. Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Žižka, Krob - Hudson (46. Ondrášek), Černák, Riegel (67. Šíma), Otepka, Volešák (78. Sedláček) - Meszároš. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: