Hlavní obsah

Vrcholí boj o titul! Byl sudí Kocourek proti Teplicím zvlášť motivovaný?

PRAHA

Zatímco fotbalová Sparta svůj duel 22. kola proti Brnu na jedničku zvládla a vyhrála, Teplice na půdě Bohemians 1905 uhrály jen remízu 1:1 a na vedoucí mužstvo z Letné tak ztrácejí dva body. S blížícím se vrcholem ligy houstne i atmosféra mezi týmy bojujícími o titul. Po nedělním duelu kouč Severočechů Jiří Plíšek naznačil, že výkon sudího Tomáše Koucourka mohl být tendenční.

Článek

Teplice měly s klokany v nedělním odpoledni v Ďolíčku hodně práce. Do vedení se sice dostaly ve 37. minutě po závaru díky trefě Tomáše Vondráška, ve druhé půli se však před tradičně bouřlivou kulisou fanoušků klokanů dostaly pod tlak, z něhož vyplynul i vyrovnávací gól. Ten si v 73. minutě vsítil nešťastně do vlastní brány levý bek hostí Antonín Rosa.

Trenér Severočechů Jiří Plíšek uznal, že pro ně byl bod vydolovaný od Botiče zlatý a že jen díky vlastní neschopnosti neudržet balón ve středu hřiště, přišli o lepší výsledek. Zároveň ovšem naznačil, že výkon hlavního arbitra Tomáše Kocourka mohl být jistým způsobem nějak zvlášť motivován.

Sudí věděl, koho napomíná 

„Odolat déle tlaku domácích po tak benevolentním pouštění faulů by byl zázrak,“ zlobil se Plíšek, že byl soupeř až příliš zvýhodňován. Ještě větší důvod k zamyšlení však vyvolal Plíškův argument k udělené žluté kartě Vidličkovi. Teplický obránce byl napomenut, když se snažil se svými spoluhráči postavit zeď proti standardce Bohemky. Žlutá pro něho tak znamená stop v následném duelu proti Ostravě.

„Podle mě rozhodčí Kocourek moc dobře věděl, komu kartu dává,“ řekl po zápase Plíšek.

Mělo snad toto vyjádření znamenat, že byl hlavní sudí nějak mimořádně motivovaný? „Nemám důvod to více rozebírat,“ vykroutil se z odpovědi Plíšek. „Napište ´spiknutí s otazníkem´,“ snažil se situaci zlehčit trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych.

Pro Teplice byl bod zlatý

Sám trenér Plíšek ale věděl, že si jeho svěřenci mohli v Ďolíčku po úvodní brance vedení ještě pojistit. „Rozhodnout jsme měli v úvodu druhé půle. To se ale bohužel nestalo. Domácí nás pak dostali pod ohromný tlak. Nedařilo se nám udržet balón uprostřed hřiště,“ přiznal Plíšek. „Bod je pro nás zlatý. Získali jsme ho na hřišti, odkud se určitě body moc odvážet nebudou,“ poznamenal ještě teplický kouč.

Také trenér Bohemians 1905 Hoftych viděl, že klání nerozhodným výsledkem skončit nemuselo. „K vidění bylo velice zajímavé utkání, kterému nechyběl náboj. Branka Teplic padla v podstatě z jediné šance, kterou si Severočeši v první půli vypracovali,“ řekl Hoftych. „Naše šance jsme ale měli proměňovat. Ve druhé půli jsme s vývojem zápasu něco museli udělat, a proto se do hry dostalo až pět útočníků. Naši hráči by si určitě nezasloužili prohrát,“ dodal.

Reklama

Související témata: