Hlavní obsah

Kouč Vrba prodloužil o další dva roky smlouvu s fotbalovou Plzní

PLZEŇ

Fotbalový trenér Pavel Vrba prodloužil s Viktorií Plzeň smlouvu do června roku 2012, informoval klub. Jeho původní kontrakt měl vypršet na konci této sezony.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Trenér Plzně Pavel Vrba

Článek

Vrba přišel do Plzně v říjnu 2008, kdy nahradil odvolaného Jaroslava Šilhavého. Viktorii dokázal do konce minulé sezony posunout z dvanáctého místa o čtyři pozice výš a nyní s ní dokonce atakuje příčky zajišťující účast v evropských pohárech. Pokud by Západočeši udrželi stávající páté místo, vyrovnali by tím maximum ze sezony 1993/94.

O Vrbu podle plzeňského generálního manažera Adolfa Šádka usilovalo několik klubů ze zahraničí. Média spekulovala také o zájmu pražské Slavie, kde v úterý skončil Karel Jarolím. "Jsme velmi rádi, že Pavel Vrba prodloužil smlouvu v Plzni, přestože měl několik nabídek ze zahraničí. Vsadili jsme na koncepčnost. Výsledky této sezony navíc naznačují, že jdeme dobrou cestou," uvedl Šádek.

Šestačtyřicetiletý kouč neskrýval po podpisu smlouvy spokojenost. "Je to v prvé řadě ocenění mé práce a jsem velmi rád, že jsou s ní ve Viktorii spokojeni. Těší mě to i proto, že v současném týmu vidím velký potenciál. Čeká nás ještě hodně práce, na kterou se ale velmi těším," řekl Vrba, jenž v roce 2004 získal jako asistent titul s Baníkem Ostrava.

Prostředí v Plzni si velmi oblíbil. "Samotné město mi za dobu mého angažmá přirostlo k srdci, i proto bych chtěl našim fanouškům dopřát velký úspěch a radost z našich výkonů," dodal Vrba, který před příchodem do Viktorie vedl v české lize jako hlavní kouč pouze Baník v pěti zápasech. Mezitím prožil také úspěšné angažmá na lavičce Žiliny.

Reklama