Hlavní obsah

Blázinec vyhnal Kobru z Ameriky, Viktorka trumfla Poláky

Praha

Černý týden, během něhož vypadla z kvalifikace Ligy mistrů a schytala debakl v Liberci, nezůstal bez odezvy. Viktoria Plzeň se vydala na fotbalovou burzu a investovala do atraktivního jména. Góly by měl v jejím dresu začít sypat reprezentační útočník Zdeněk Ondrášek. Původně se spekulovalo, že za jedenatřicetiletého hráče zaplatí Dallasu okolo 25 milionů korun. Nakonec se jí nejspíš podařilo srazit cenu až někam k 16 milionům.

Foto: Archiv Zdeňka Ondráška

Zdeněk Ondrášek dal Dallasu sbohem...

Článek

Kopal v Norsku, potom v Polsku, kde si našel snoubenku Dariu. Českého šoumena měli rádi i fanoušci Dallasu, jenže fotbalistovi s přezdívkou Kobra se v poslední době přestalo v Texasu líbit.

„Celková společenská situace v Americe je teď hodně složitá, což byl první impuls k návratu. Druhým pak snoubenka z Krakova a snaha být blíže domovu. Dostali jsme zadání, abychom Zdeňkovi nové angažmá našli," líčí Filip Zíka z agentury Global Sports, jež fotbalistu zastupuje.

Daria navíc údajně přišla v Americe o vízum, takže návrat do Evropy se stal naléhavou prioritou.

Jenže Dallas zpočátku neměl pro odchod svého útočníka pochopení.

„Zdeněk měl smlouvu ještě do konce roku s jednoletou jednostrannou opcí ze strany klubu. Kdyby na ní Dallas trval, ještě rok a půl by tam Zdeněk musel zůstat. I na tuto variantu byl připravený," poukazuje Filipův bratr David Zíka.

Plzeň se vyšvihla mnohem víc

Dallas o Ondráška stále stál.

„Proto vyhodil původní cenu milion dolarů (necelých 23 milionů korun - pozn. red.). Bylo jasné, že takové peníze vzhledem k věku hráče nikdo nedá," líčí David Zíka strategii Dallasu.

Daria by byla jistě spokojená, pokud by se její milý vrátil do Polska. Možnost byla.

„Zájem projevil Lech Poznaň, kam jsme nedávno zprostředkovali přestup Jana Sýkory ze Slavie. Jenže Zdeněk nechtěl zradit Wislu Krakov, za kterou hrál. V Polsku jsou na klubismus hodně hákliví. Navíc Plzeň se vyšvihla mnohem víc," naznačuje Filip Zíka, že Viktoria šla přímočaře za svým.

A tak je Ondrášek její. Ještě nikdy tolik peněz do hráče nad třicet let neinvestovala, nicméně nakonec se jí údajně podařilo srazit cenu na nějakých 16 milionů korun.

„Plzeň musela učinit Dallasu nabídku, která klub oslovila. Na rodinné důvody navíc Američané slyší. Táhli jsme za jeden provaz, a nakonec došli ke kompromisu," pochvaluje si Filip Zíka.

Hrošovského tyran v Genku skončil

Vrátit se blíže domovu v posledních týdnech zatoužil také bývalý kapitán Viktorie a slovenský reprezentant Patrik Hrošovský.

V belgickém Genku ho dusil německý trenér Hans Wolf vyznávající urputný fotbal. Kouč do zálohy stavěl urostlejší hráče a šikovného špílmachra opomíjel.

V české lize zavětřily Plzeň i Sparta, vzhledem k velkým finančním nárokům Genku však vše směřovalo k odchodu do Slavie, nejlépe na hostování.

Během posledních hodin se ovšem situace pro sešívané zkomplikovala. Genk je v belgické lize až dvanáctý, a tak milého Wolfa během úterý podle očekávání vyhodil.

Hrošovský si tak musí počkat, jaké plány s ním bude mít trenérův nástupce, třeba se od něj dočká nové šance.

O Hrošovského se zajímají také Glasgow Rangers či dánský Midtjylland.

Reklama