Hlavní obsah

Slavia - Kladno 0:0Kladno jásá, veze bod z Edenu

PRAHA

Hrůzostrašný fotbal z obou stran, žádný gól a kladenská radost. Tak by se stručně dal charakterizovat souboj mezi Slavií a Kladnem, které získalo důležitý bod v boji o záchranu.

Foto: René Volfík, ČTK

Trenér fotbalistů Kladna Stanislav Procházka

Článek

O největší vzruch první půle se postarali fanoušci z domácího kotle svou protestní akcí kvůli avizovanému stěhování týmu Bohemians 1905 do Edenu v příští sezóně. Zhruba po dvaceti minutách roztáhli transparent „Kdo nechce Bohemku v Edenu, ať ve 30. minutě opustí do konce poločasu stadión“. Skoro celý kotel odešel a místo lidí za brankou zůstal jen další transparent s nápisem „Tohle chcete?“

Jinak to o fotbale v prvním dějství vůbec nebylo. Ani jeden z týmů nevyslal přímou střelu na branku. Domácí navíc hned v 7. min. přišli o kapitána Vlčka, který odstoupil kvůli svalovému zranění. Premiéru v české lize si odbyl brazilský obránce Dens, který dostal důvěru místo vykartovaného Krajčíka.

Slávisté byli dlouho bezradní a trochu se probrali až po pauze. Jenže dělovku J. Černého vychytal Kostolanský a Kysela z dorážky přestřelil. Kladno hrálo od 58. minuty o deseti bez Procházky, který musel ze hřiště po druhé žluté kartě. Ale paradoxně měli největší šanci hosté: po centru Zoubka hlavičkoval Tatanašvili do břevna.

Slavia se tlačila dopředu, ale útočníci jakoby na hřišti nebyli, a tak většina akcí končila před šestnáctkou Kladna, jehož hráči k velké radosti cenný bod ubránili. A moc se na to ani nenadřeli.

Slavia Praha - SK Kladno 0:0
Rozhodčí: Kovařík - Vysloužil, Santarius. ČK: 58. Procházka (Kladno). ŽK: Trapp, Kopic - Procházka, Šilhan. Diváci: 8633.
Slavia: Vaniak - Dens, Trapp, Kopic, Hubáček - Kysela (65. Šenkeřík), J. Černý, Ragued, Janda - M. Černý, Vlček (8. Ivanovski). Trenér: Cipro.
Kladno: Kostolanský - Mráz, Beneš, Gross, Procházka - Bartoš, Holub, Strnad, Cigánek (69. Szabo), Zoubek (81. Lička)- Tatanašvili (89. Šilhan). Trenér: Procházka.

Reklama

Související témata: